L’Ajuntament desbrossa les restes vegetals dels camins rurals

Es fan cada temporada per reduir el risc d’incendis

La Regidoria d’Obres i Serveis, encapçalada per Carmen Morellà, ha realitzat durant les últimes setmanes les feines de neteja de les restes vegetals dels camins rurals. Les feines han comptat amb el suport d’un tractor trituradora que ha complementat la sega de les herbes dels marges de les carreteres.

Cal destacar que durant els mesos d’abril, maig i juny ha sigut la mateixa brigada verda municipal l’encarregada de fer el desbrossament de forma constant, amb motiu de les pluges registrades i les elevades temperatures, que afavorien el creixement de les herbes. Ara per al mes de juliol s’han reforçat les feines de neteja amb la contractació d’un treballador a través d’una subvenció de la Diputació de Castelló, que durant els tres propers mesos donarà suport a la brigada.

La regidora Morellà ha destacat que “actualment, amb l’època seca, les herbes paralitzen el seu creixement i amb el suport de la trituradora totes les cunetes quedaran netes de cara a les possibles pluges de setembre i octubre”. D’altra banda, assenyalava que l’Ajuntament va aprovar en plenari la prohibició de l’ús del glisofat com a herbicida.

Morellà insistia que les feines de neteja es realitzen de forma constant, en especial entre els mesos de maig a octubre, amb un increment significatiu de les tasques de desbrossament, sempre amb la optimització dels recursos per garantir un major rendiment de la maquinària.

Per acabar, la regidora comentava que per al més d’octubre s’ha previst el reforç d’una segona trituradora per mantenir en bon estat els camins.

Directe