Vinaròs oferirà un estiu ple d’experiències per a tots els públics

Amb visites guiades, cinema sota les estrelles, concerts al Vinaròs Arena o activitats infantils a la Biblioplatja

Aquest matí el primer tinent alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Interés Turístic, Marc Albella, ha presentat a la Biblioplatja la programació d’activitats per aquest estiu. Una vegada més s’ha apostat per una agenda variada, amb 19 temàtiques diferents com esports, comerç, visites guiades, cinema o concerts, amb un total de 114 sessions, perquè tant veïns com visitants puguen gaudir d’un estiu lúdic.

El regidor Albella ha destacat que “es tracta d’una programació que complementa l’àmplia oferta gastronòmica, cultural i turística de la localitat, amb una gran varietat d’activitats pensades per a tot el públic en general”. Segons comentava les visites guiades seran uns dels principals atractius de l’agenda, on els participants podran gaudir d’experiències úniques, que inclouran petites degustacions gastronòmiques.

Pel que fa a aquestes visites, Albella destacava les experiències de “Vinaròs poble de pescadors” amb una ruta guiada per conéixer la cultura i història marinera de Vinaròs, així com les arts de la pesca i el funcionament de la llotja. Com a novetat s’oferirà “Campanes, capvespres i vins d’alçada”, en aquest cas un recorregut per l’art, la història i avatars de l’església fortalesa, una experiència innovadora per donar a conéixer el passat viticultor de Vinaròs i la seua relació amb les ordres religioses.

Les visites guiades també inclouran l’experiència “Treasure Hunt: A la recerca del tresor pel centre històric”, en aquest cas es tracta d’un joc d’habilitat amb proves i pistes d’enginy sobre el patrimoni de Vinaròs, tota una experiència interactiva per a tota la família. A més de comptar amb experiències sensorials amb “Oliveres i estels”, visites gastronòmiques amb “Caçadors de tòfones” o enoturisme amb “Verema a trenc d’alba”.

La programació d’Estiu a Vinaròs també inclourà balls de Cubbà a la pèrgola del passeig de Fora del Forat i ioga a la platja. Tampoc faltarà el cinema sota les estrelles al Vinaròs Arena amb la projecció de les pel·lícules com A todo tren destino Asturias, Explota, explota o La familia que tu eliges, la celebració del 21é Festival Internacional de Curtmetratges Agustí Comes o el Cicle de Concerts al Vinaròs Arena, amb actuacions dels grups Free Boleros, Violoncheli Brothes o Inés Rubio, aquesta última dintre del Vinaròs Olé Festival.

Ja per al mes de setembre s’oferirà una Fira Marinera, una nova edició de Botigues al carrer, Nit de compres al passeig i el 10K Nocturn, on s’espera la participació d’atletes d’arreu de la Comunitat Valenciana.
En relació a les entrades, Albella assenyalava que per assistir a les visites guiades es poden aconseguir a través de la pàgina web turística. En referència a les entrades per al cinema sota les estrelles o dels concerts es poden retirar de forma gratuïta una setmana abans de cada espectacle a la Tourist Info, amb un màxim de dos per persona.

Tota la programació està disponible en castellà, valencià, anglés i francés i es podrà consultar a la web de l’Ajuntament, xarxes socials i Tourist Info.

Activitats
Medi Ambient

Per als mesos de juliol, agost i setembre s’oferirà una nova edició de les Activitats Medi Ambient gràcies a la col·laboració d’Itinerantur, i Apnal – Ecologistes en Acció. Tallers de construcció de caixes niu, ruta pel paratge de Sòl de Riu o Astroturisme al Puig de la Misericòrdia són algunes de les activitats proposades.

Per a participar cal realitzar una inscripció prèvia a per a les activitats organitzades per aquesta entitat, mentre que per a participar en les propostes d’Apnal – Ecologistes en Acció les inscripcions s’ha de fer a través del correu vinaros@ecologistesneaccio.org.

Tota la programació la poden consultar de forma detallada a la pàgina web de l’Ajuntament i també a les xarxes socials.

Directe