Aquesta setmana s’actua contra els mosquits als Ports i el Maestrat

Seran tractaments terrestres per a minimitzar les molèsties a la ciutadania

La Diputació de Castelló aplicarà entre els dies 11 i 15 de juliol acciones de tractament contra els mosquits per via terrestre en 79 municipis de la província, tant de la costa com de l’interior. Són treballs que es desenvoluparan en el medi natural, en marjals i zones humides, ja que l’actuació en les àrees urbanes és competència dels ajuntaments. En aquest sentit, el president José Martí ha destacat que des de la institució es manté «contacte permanent amb els municipis de la província, en nom de la màxima i millor coordinació».

↳ Dilluns 11
▸ Torreblanca, Peñíscola, Benicàssim, Cabanes, Oropesa del Mar, Nules, Borriana, Moncofa i Xilxes.

↳ Dimarts 12
Alcalà de Xivert, Vinaròs, Benicarló, Canet lo Roig, San Rafael del Río, Rossell, Castelló de la Plana, Almassora, La Serra d’en Galceran, La Torre d’en Doménec, Vilanova d’Alcolea, Vall d’Alba, Benlloc, Almenara, La Llosa, La Vall d’Uixó, Alfondeguilla, Fuentes de Ayódar, Ayódar i Villamalur.

↳ Dimecres 13
▸ Catí, Xert, Tirig, Albocàsser, Les Coves de Vinromà, La Serratella, Montanejos, Montán, Arañuel, Cirat, Torrechiva, Toga, Argelita, Torás, Teresa, Bejís, Sacañet, Barracas i Pina de Montalgrao.

↳ Dijous 14
▸ Herbers, Vallibona, Ares del Maestrat, Castellfort, Portell de Morella, Cinctorres, Forcall, Ludiente, Castillo de Villamalefa, Llucena del Cid, Benassal, Culla, Vall de Almonacid, Algimia de Almonacid, Matet, Gaibiel, Higueras, Torralba del Pinar, Pavías, Benafer i Caudiel.

↳ Divendres 15
▸ Sorita, Palanques, Villores, Torreblanca, Peníscola, Villar de Canes, La Torre d’en Besora, Benicàssim, Castelló de la Plana, Segorbe, Sot de Ferrer, Soneja, Betxí, Artana i Nules.

El dirigent provincial ha assenyalat que «encara que els mosquits no ens el posen fàcil, treballem intensament per a mantindre’ls a ratlla». No obstant això, ha explicat que «estem davant una batalla molt complicada, que ens concerneix a tots i guarda relació amb el canvi climàtic». També ha assenyalat que «activem tots els mitjans dels quals disposem amb la intenció de reduir al màxim les molèsties a les ciutadanes i els ciutadans i ajudar a les empreses vinculades a l’hostaleria i el turisme en un estiu tan important com l’actual, que afectes comercials suposa la volta a la normalitat, després de dos anys molt durs de pandèmia i restriccions».

Un 30% més
de tractaments

Per part seua, la diputada de Medi Natural, María Jiménez, s’ha referit a la conveniència de les actuacions que duu a terme el seu departament perquè «segons ens traslladen els experts, el tractament terrestre resulta molt més eficaç, en atacar a larves i mosquits adults, enfront de l’aeri, que només afecta a les larves». A més, ha recordat que amb l’adjudicació del nou contracte per al Pla Provincial contra els Mosquits, la Diputació de Castelló realitzarà al llarg d’enguany un 30% més de jornades de tractaments que en els exercicis anteriors.

La diputada ha assenyalat que la lluita contra aquests insectes és una prioritat per a l’equip de govern, raó per la qual el Pla Provincial «es manté actiu durant tot l’any, encara que lògicament, les actuacions s’intensifiquen durant l’època estival».

Directe