308 assistències en terra i 2 rescats aquàtics a juny a Peníscola

A més, s'han efectuat un total de 2 salvaments aquàtics al llarg del primer mes de la temporada de bany

La Regidoria de Turisme i Platges de l’Ajuntament de Peníscola ha fet balanç amb el servei de salvament i socorrisme del treball de l’equip, després d’avaluar les xifres del primer mes de la temporada de bany que arranca el primer de juny.

En total, al llarg d’aquest mes, s’han dut a terme 308 assistències en terra, entre les quals es troben la resolució de consultes, cures per colps, picades, lipotímies, al·lèrgies, insolacions o talls.
Els serveis de salvament en la mar han sumat un total de 2 i aquests han inclòs salvaments en la mar. Els rescats s’han realitzat a banyistes auxiliats amb objectes flotants. Un total de 2 persones han sigut rescatades en la mar en la zona enfront de la Volta i Las Vegas.

La regidora de Platges, Raquel París, ha volgut incidir en la importància d’aquest servei, “hem de ser conscients de la importància de l’eficiència i professionalitat del servei de socorrisme en platges que facilita i garanteix un ús i gaudi segur del nostre litoral” ha manifestat la regidora.

Desgraciadament Peníscola, no obstant això, no ha estat exempta d’acollir incidents tràgics en les seues platges, perquè en aquest mes de juny i el mes de maig s’han registrat dues defuncions, en tots dos casos la causa sembla haver sigut un infart fulminant, París ha traslladat el seu condol a les famílies dels morts durant la seua intervenció per a compartir el balanç mensual de l’activitat en platges, i ha agraït a tot el personal, sanitaris i forces i cossos de seguretat les seues respectives intervencions.

Segons l’informe de salvament, la bandera verda ha sigut la predominant tot el mes, amb un 81% dels dies d’aigües tranquil·les i recomanables per al bany.

▸ Platges inclusives

Amb l’inici de la temporada de bany el mes passat es va posar en marxa el servei de bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Durant el mes es va obrir el segon punt accessible en el municipi, en aquest cas en la plata Sud, que se sumava al ja existent en platja Nord.

En total, 188 usuaris s’han beneficiat d’aquest servei de bany assistit per part del personal de l’equip de salvament, personal especialitzat que atén els punts accessibles les prestacions dels quals inclouen també zones d’ombra, banys adaptats i material per al bany assistit, com a crosses o cadires amfíbies.

▸ Un important dispositiu desplegat

El servei de la platja de Peníscola compta amb 18 socorristes situats en 5 postes diferents distribuïdes en tota la platja i també compta amb 9 torres amb vigilància situades entre els mòduls.
El servei compta amb 2 patrons per a manejar les embarcacions, una barca i una moto d’aigua, així com un coordinador i dos tècnics sanitaris amb una ambulància per a cobrir qualsevol atenció d’emergència.
Per al servei també es compta amb un 4×4 per a poder traslladar-se davant qualsevol emergència en tota la costa, un dron amb elements de salvament, taules de rescat, tubs de rescat, prismàtics per a la vigilància i walkie-talkie per a la comunicació de tot el personal.

Directe