Comença el Festival de Teatre Clàssic de Peníscola

La Diputació inverteix 1,1 milió d'euros en la programació de l'estiu més cultural de la seua història

Comença el Festival de Teatre Clàssic de Peníscola

La Diputació de Castelló desenvoluparà durant l’estiu una extensa i completa programació de cultura i oci per al conjunt de la província que contempla una inversió històrica d’1.141.030 euros. Així ho ha posat de manifest el president José Martí en la jornada en la qual arranca el XXV Festival de Teatre Clàssic al Castell de Peníscola amb la posada en escena de l’obra ‘El viento es salvaje per part de la companyia ‘Las chicas de Cádiz’. Una representació a la qual ha assistit el mateix Martí al costat de la diputada de Cultura, Ruth Sanz, i el diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando. També ha sigut present el diputat provincial i alcalde de Peníscola, Andrés Martínez.

José Martí defensa que la inversió en cultura «és rendible des de tots els punts de vista perquè a més de generar activitat econòmica genera satisfacció i benestar entre les persones que assisteixen a aquesta mena d’esdeveniments». A més, sosté que «les societats més cultes son les quals més i millor avancen».

El president assenyala que «ens interessa la cultura en general, i lògicament, en ella incloem els grans esdeveniments, com pot ser el propi Festival de Teatre Clàssic de Peníscola, encara que sempre tenim present la nostra línia estratègica de suport constant als ajuntaments, especialment als més xicotets».

En aquest sentit, concedeix «la màxima importància» a la posada en marxa de l’II Circuit Provincial Cultural, «una aposta decidida del meu equip de govern progressista i impulsada per la diputada Ruth Sanz per a portar cultura a tots els racons de la província, ja que quan parlem de lluitar contra la despoblació augmentant el número i la qualitat dels serveis que es presten als pobles, també pensem en la cultura i l’oci”.

Estiu
cultural

L’encarregada de detallar els punts fonamentals de la programació cultural de la Diputació de Castelló per a aquest estiu ha sigut la diputada de Cultura, Ruth Sanz, qui ha explicat que la inversió en el Festival de Teatre Clàssic ascendeix a 160.000 euros. Des de hui i fins al 24 de juliol els assistents al Pati d’Armes del Castell podran gaudir amb preus molt populars d’importants representacions de la màxima qualitat com ‘Els ocells’ a càrrec de la Calòrica; ‘Tartufo’, amb Lantia Escénica-Focus i l’actuació de Pepe Viyuela; ‘Noche de Reyes’ amb Ur Teatro i Teatre Español; ‘La Niebla’ de Arden Producciones SL; ‘Numància’, amb Nao d’amors i Companyia Nacional de Teatro Clásico, o ‘Torquemada’, amb Pérez de la Font Produccions.

Sanz també ha destacat la importància d’altres inversions com els 400.000 euros de l’II Circuit Provincial Cultural, amb el qual s’han programat 152 actuacions en 121 municipis; els 300.000 euros destinats a subvencionar 40 esdeveniments culturals en diferents poblacions; els 70.000 euros per al Festival de Música Antiga i Barroca al Castell de Peníscola del 27 de juliol al 7 d’agost; els 36.000 euros per a la Trobada Provincial de Bandes el 9 de juliol a Artana 7 i el 23 de juliol a Borriol; els 52.000 euros per a parcs infantils en pobles, i els 24.000 euros per a cinema d’estiu, també en pobles.

Una altra partida destacada és la de ‘Dolç Festival’ de dolçaina i tabal, que suposa una inversió de 8.000 euros en diversos pobles. A més, es destinaran 14.800 euros a ‘L’Estança Harmònica, vetlades barroques en escenaris històrics’, huit concerts dels quals ja s’han celebrat a la Vall d’Alba, Vilar de Canes i La Salzadella, i fins al 31 de juliol es realitzaran a Fanzara, Sot de Ferrer, Llucena, Suera i Sorita.

D’altra banda, la Diputació presentarà en els pròxims dies un cicle de concerts per la província amb grups locals.

Directe