Els propers sis mesos no es cobrarà el cànon de sanejament

Una mesura contra la inflació que ha anunciat Ximo Puig en la sessió de control a les Corts

Els propers sis mesos no es cobrarà el cànon de sanejament

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha anunciat un acord amb la Consellera d’Agricultura, Mireia Mollá, per a deixar de cobrar durant els pròxims sis mesos el cànon de sanejament a totes les llars de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposarà un estalvi de 139 milions d’euros a les famílies valencianes.

Així ho ha avançat durant la seua intervenció en la sessió de control en Les Corts on ha explicat aquesta actuació “decidida” de la Generalitat per ajudar a les famílies davant l’alça dels preus, de la qual es beneficiaran els 4,95 milions de ciutadans i ciutadanes de la Comunitat.

Ximo Puig compareix en la sessió de control de Les Corts Valencianes

Aquesta mesura, que serà aprovada amb caràcter d’urgència en les pròximes setmanes, deixarà en suspensió el tribut de sanejament que paguen un total de 1,97 llars en el seu rebut de l’aigua, la qual cosa permetrà “deixar en les butxaques de la ciutadania” 139 milions d’euros, és a dir 23 milions d’euros mensuals, ha manifestat.

El cap del Consell ha destacat que la Comunitat Valenciana és l’autonomia que més mesures econòmiques ha posat en marxa per a pal·liar els efectes de l’actual situació de crisi generada per la inflació i la guerra a Ucraïna, malgrat les dificultats de finançament que pateix.

En aquest sentit, també s’ha referit a l’ajuda de 300 euros que aprovarà aquest divendres el Consell per a 150.000 autònoms de la Comunitat Valenciana, i que serà compatible amb els 200 euros que finançarà l’Estat.

A més, ha recordat que, entre altres mesures, la Generalitat ha reduït un 10% totes les taxes dels serveis públics valencians, com les taxes universitàries, ha reduït les tarifes del transport fins a un 50%, i ha implantat la gratuïtat del transport en diumenge.

Directe