Comença el 19é Festival Internacional de Jazz de Peníscola amb Matthieu Saglio Quartet

Durant el mes de juliol actuaran al Palau de Congressos Melody Gardot, Carlos Gonzálbez ‘feat.’ Voro García i Tatiana Eva-Marie & Avalon Jazz Band

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest divendres 1 de juliol el primer dels concerts del 19é Festival Internacional de Jazz de Peníscola amb la proposta de Matthieu Saglio Quartet. El festival oferirà en l’edició d’enguany quatre grans concerts al Palau de Congressos de Peníscola fins al 22 de juliol.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha assenyalat que “la resposta del públic està sent molt bona” i ha destacat que “el ritme de venda d’entrades ens indica que tindrem pràcticament ple el concert de Melody Gardot, que encapçala l’edició d’enguany, i gran acceptació de la resta de propostes”. Respecte als concerts d’aquesta edició, Ribes ha destacat que està formada “per una varietat de sons dins del ‘jazz’ que ens aportarà una visió àmplia de les diferents tendències d’aquest so fonamental per a la música” i ha recalcat que l’actuació de Matthieu Saglio Quartet “és una molt bona entrada per al públic al ‘jazz’ per la seua capacitat de fusió”.

El divendres 1 de juliol a les 20.00 hores tindrà lloc al Palau de Congressos de Peníscola el concert de Matthieu Saglio Quartet, que presenta ‘El camino de los vientos’. Després d’una vintena de discos al capdavant o com a col·laborador de diferents projectes, i centenars de concerts en 30 països, el violoncel·lista francés ha presentat aquest nou disc que ha aconseguit més de 5 milions d’escoltes en Spotify. El també compositor farà un balanç de tota la seua carrera i estarà acompanyat per Steve Shehan a la percussió, Léo Ullmann al violí i Christian Belhomme al teclat i al piano.

Els pròxims concerts del festival tindran lloc el divendres 8 de juliol, amb el guitarrista Carlos Gonzálbez i el trompetista Voro García; el 15 de juliol, amb la gran artista internacional Melody Gardot, i finalitzarà el Festival de Jazz de Peníscola el divendres 22 de juliol amb el so ‘gipsy jazz’ de Tatiana Eva-Marie & Avalon Jazz Band

Les entrades estan a la venda en el web per 10 euros.

Estrena de
‘Nits al Claustre’ amb cinema

El cicle ‘Nits al Claustre’ s’estrena aquest divendres 1 de juliol al Museu de Belles Arts de Castelló amb un cap de setmana de cinema a l’aire lliure i tres propostes de producció valenciana com són ‘Las Consecuencias’, ‘Lucas’ i ‘Espíritu Sagrado’.

El cinema a l’aire lliure protagonitza el primer cap de setmana de ‘Nits al Claustre’. Aquest divendres 1 de juliol a les 22.30 hores, el Museu de Belles Arts estrena el cicle amb la pel·lícula ‘Las Consecuencias’. El film de la directora Claudia Pinto va aconseguir dos premis al Festival de Cinema de Màlaga, a la millor interpretació femenina de repartiment i el premi especial del jurat. El dissabte 2 de juliol, a la mateixa hora, serà el torn per al film ‘Lucas’, del director Alex Montoya, gravat a València i que va comptar amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura. I tancarà el primer cap de setmana de cinema l’enigmàtica pel·lícula ‘Espíritu Sagrado’, de Chema García Ibarra, el diumenge 3 de juliol.

Després del primer cap de setmana cinematogràfic de ‘Nits al Claustre’, la programació continuarà amb set propostes musicals diferents que arribaran a partir del 7 de juliol amb Luis Pastor, Yei, Yi & Co, Tesa & Jonatan Penalba i Fourniau-López-Barou Trio. El mes d’agost trobarem les propostes de Club del Río i Anne Etchegoyen, i tancarà el cicle el 18 d’agost L-R.

Les entrades es poden adquirir gratuïtament una hora abans de l’inici dels concerts al mateix Museu.

Directe