Peníscola recupera la processó marítima en la celebració del dia de Sant Pere

Les barques de pesca han recuperat la tradició d'eixir en travessia marítima

Peníscola ha celebrat aquest matí la festivitat de Sant Pere, amb la tradicional missa de mariners, a la qual han assistit representants del sector i de la Confraria de Pescadors Sant Pere de la ciutat.

Després de la celebració litúrgica s’ha iniciat la processó de la imatge del patró dels mariners pels empedrats carrers de la ciutat, encapçalada pels membres del Capítol de la Confraria, la corporació municipal amb l’alcalde, Andrés Martínez, al capdavant, així com la vigent Cort d’Honor de les Festes Patronals.

El recorregut ha finalitzat en el port pesquer on, com es fa des de 2011 i amb motiu del seu centenari, les autoritats assistents a l’acte han protagonitzat un homenatge a les 27 víctimes del temporal marítim que va assotar la costa de la província el 1911.

A continuació, les barques de pesca han recuperat la tradició d’eixir en travessia marítima per acompanyar la imatge de Sant Pere, processó en la qual han participat també la Reina i Dames llançant els rams de flors a l’aigua en honor a Sant Pere.

Directe