Peníscola llueix les banderes de qualitat a la platja

La Platja Nord compta amb Bandera Blava, la Bandera de la Q, les certificacions AENOR i la Qualitur

Peníscola llueix les banderes de qualitat a la platja

Avui s’ha dut a terme l’acte simbòlic d’hissada de banderes a la platja Nord de Peníscola, la platja urbana de major extensió del municipi, amb més de cinc quilòmetres de badia i al voltant de mig milió de metres quadrats d’arenal.

Fins que finalitze la temporada de bany, onejaran en la localitat les Banderes Blava, les Banderes de AENOR (ISO), la bandera de la Q del ICTE de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola i la bandera Qualitur que concedeix la Generalitat Valenciana, certificacions a les quals cal sumar la Sendera Blava del recorregut dunar de Peñismar i la certificació de Centre Blau aconseguida pel Museu de la Mar.

A l’acte ha assistit l’alcalde, Andrés Martínez, amb la regidora de Turisme i Platges, Raquel París i membres de la corporació municipal; la regidora ha destacat “l’important esforç econòmic que realitza el consistori en matèria de neteja i manteniment, així com per a la millora dels serveis en platges, en gestió de qualitat i gestió mediambiental”.

Les platges urbanes de la localitat compten amb servei de vigilància, salvament, punt accessible per al bany adaptat i serveis bàsics com ho són les dutxes i instal·lacions per a jocs infantils i la realització de diferents esports en l’arena.

Peníscola compta amb 36 guardons, un dels municipis espanyols amb major nombre de certificats, ja que als de Platja Nord se sumen els certificats de Aenor de les normes ISO 9001 i 14001 de gestió de qualitat i gestió mediambiental amb els quals compten les 15 cales verges dins del terme municipal, situades en la zona litoral del Parc Natural de la Serra d’Irta.

Sendera Blava
i Centre Blau

Peníscola compta, a més d’amb la Bandera Blava en Platja Nord, amb les certificacions d’ADEAC per al Museu de la Mar com a Centre Blau i per a la sendera mediambiental de Peñismar com a Sendera Blava. El Museu de la Mar compta amb una secció historicoarqueològica, una de pesca i una altra de fauna marina amb les quals s’homenatja la tradició marinera del municipi. Per part seua, la sendera situada en la zona Nord de Peníscola, en Peñismar, té la catalogació de Sendera Blava com a element paisatgístic que contribueix a l’ús sostenible del litoral.

Directe