200 gossos competeixen a Albocàsser per a classificar-se en el Campionat d’Espanya d’agilitat canina

Un rotund èxit

Al voltant de 200 gossos, juntament amb els seus ensinistradors, es van donar cita a Albocàsser per a competir en diferents proves d’agilitat canina. De divendres a diumenge es van celebrar els diferents tests, que premiaven aspectes com a velocitat, agilitat, intel·ligència o comportaments amb les persones.

Així doncs, el dijous va haver-hi una sessió preparatòria per a les proves del cap de setmana. La competició tractava de recórrer un circuit en el menor temps possible i amb les menors penalitzacions possibles. Per a això, ensinistradors i ensinistradores tenien set minuts previs per a estudiar el circuit i, posteriorment, guiar al seu gos correctament.

El rotund èxit de participació de l’esdeveniment “és una alegria que ens dona forces per a continuar organitzant actes d’aquest tipus. És una gran exigència poder preparar-los, però la resposta tan positiva de la gent és el major triomf per a nosaltres”, han explicat des de l’Associació Esportiva Agility Somnium, organitzadora de l’esdeveniment amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Albocàsser. Es tracta de les proves V, VI i VII que s’organitzen des d’aquesta organització, i que són puntuables per a la classificació general que donarà accés al Campionat d’Espanya de 2023.

Des de l’Ajuntament d’Albocàsser, l’alcaldessa Isabel Albalat ha expressat que “estem molt contents i satisfets amb la resposta tant del públic com dels i les participants, els qui van elogiar la gespa i les instal·lacions del camp de futbol. Veïns i veïnes es van acostar en repetides ocasions per a gaudir de la competició, per la qual cosa esperem repetir l’esdeveniment”.

A més, Albalat ha explicat que “treballem per a ampliar l’oferta esportiva i cultural de la localitat a tots els gustos possible. Aquest tipus d’esdeveniments impliquen diversitat, i repercuteixen positivament en negocis i bars del poble, davant la quantitat de participants que s’aproximen a Albocàsser. És un esdeveniment que ha funcionat com a aparador i ens ajuda a posicionar-nos turísticament per a visitants”.

Els i les participants que van acudir a Albocàsser procedien de tota la geografia espanyola. Des d’Alacant, València, Mallorca o Girona fins a Sevilla, Múrcia o Granada. Així doncs, al voltant de 50 gossos van participar en una modalitat no competitiva, pensada per a gossos que necessiten major preparació i que no estan capacitats per a competir encara. Solament poden participar gossos majors d’any i mig.

Directe