L’Espigol Fest arribarà a Herbers del 22 al 24 de juliol

Una aposta per la diversitat, la biodiversitat i la despoblació

El Festival de Espígol és una mostra en viu que busca fomentar la importància de la cultura a través de les diverses maneres d’expressar l’art, la formació laboral destinada a facilitar l’accés a la vida professional a persones vulnerables, i la lluita contra els territoris en perill de despoblació.

Aquesta edició del Festival de cinema aposta per la localitat d’Herbers, situat a la província de Castelló, en el límit amb Aragó, el qual s’ha vist afectat per una notable disminució dels seus habitants en els últims anys a conseqüència de l’escassetat de serveis. Un municipi que es troba en la llista dels anomenats pobles amb el risc de despoblació. Aquesta iniciativa tindrà lloc al Castell d’Herbers, una casa-palau pertanyent a el Baró d’Herbers del segle XIV, durant els dies 22, 23 i 24 de juliol i que comptarà amb la presència de l’actriu valenciana Lola Moltó, de l’Alqueria Blanca, i diverses autoritats culturals en la inauguració del Festival, divendres que ve, 22 de juliol. Durant la jornada inaugural també s’oferirà un vi d’honor i hi haurà música en directe, una trobada pensada per a unir a veïns i visitants en un mateix espai.

Durant aqueix cap de setmana, es duran a terme col·loquis, debats, projeccions, música en directe, inauguracions expositives, i fins a un taller de ioga, amb la finalitat de fer una anomenada a la repoblació, diversitat i formació laboral destinada a persones vulnerables com a dones migrants, persones exreclusas i amb diversitat funcional. Pilars bàsics que porta treballant l’Associació Àmbit.

Com a plat fort tindrem la projecció de la pel·lícula “Benvingut, Míster Marshall”, de Luis García-Berlanga, i posterior debat al costat de Fidel García-Berlanga Salas, membre de l’Espanya Buidada. El dissabte, després de la visita guiada al Castell i la xarrada al costat dels testimoniatges de la despoblació, tindrem les projeccions, als cases particulars dels veïns, dels curts per la Diversitat i en col·laboració junyo a SJM – Servei Jesuïta Migrant.

Per part seua, aquest projecte global de recuperació no hauria sigut possible sense el suport de l’Ajuntament d’Herbers, la Mancomunitat Els Ports i la col·laboració de la Generalitat Valenciana, però també és possible gràcies a l’esforç de l’associació Àmbit (Dignitat i Justícia Social), els valors de la qual a seguir són la intervenció educativa, acompanyament i respecte a la diversitat.

Directe