Un cartell de gran nivell per al Teatre Clàssic del Castell de Peníscola pel seu 25 aniversari

La Diputació de Castelló ha augmentat el pressupost del certamen fins als 170.000 euros

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, i la diputada de Cultura, Ruth Sanz, han presentat el XXV Festival Teatre Clàssic del Castell de Peníscola que es celebrarà del 7 al 24 de juliol, un cartell de gran nivell i per al que la institució provincial ha augmentat la partida pressupostària en 30.000 euros fins a arribar als 170.000 euros amb motiu del 25 aniversari del festival.

A l’acte de presentació també han assistit el director artístic del festival, Javier Sahuquillo –qui relleva a Carles Benlliure qui ha sigut director artístic durant nou anys–, la directora del Castell, Ester Forner, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Peníscola, Ramón Simó.

El programa contempla un total de tretze exhibicions teatrals i és l’edició amb més actuacions. A més a més, també s’ha ampliat els escenaris i hi haurà tres escenaris diferents: el passeig marítim, el pati d’armes i el saló gòtic. Cal destacar que en aquesta edició es compta amb companyies nacionals i internacionals com la Compañia Argentina de Teatro Clásico, i destacar també companyies de la Comunitat Valenciana com Arden Teatro, la FAM i Visitants, les dues últimes de Vila-real.

Martí ha destacat el paper que la Diputació de Castelló ha anat guanyant des dels seus orígens fins ara en l’àmbit cultural i ha manifestat «l’orgull» que suposa per a la província de Castelló tindre un festival d’aquestes característiques amb reconeiximent internacional».

Per la seua part, Sanz ha assenyalat que la Diputació de Castelló, des de l’àrea de cultura, «hem potenciat la cultura com un atractiu turístic, el Festival ha augmentat considerablement la seua assignació pressupostària tant a la part artística com a la part tècnica. A més, aquesta vint-i-cinquena edició compta amb la renovació completa de la fortalesa gràcies a les actuacions del Pla Director del Castell i la seua dinamització turístic-cultural per a la qual s’han invertit més de 4,5 milions d’euros».

Finalment, Sahuquillo ha agraït al president i la diputada provincial «per ser persones d’acció i per haver facilitat, no sols de paraula, aquest festival, augmentant el pressupost, que ha permés tindre una programació com la que tenim».

Directe