El campanar d’Alcalà, adaptat a les últimes tecnologies

Un nou mecanisme permet programar els tocs de campana de manera telemàtica

El campanar d’Alcalà, adaptat a les últimes tecnologies

Ja han finalitzat els treballs de renovació del rellotge patró i sistemes elèctrics del campanar d’Alcalà. També s’ha incorporat un nou sistema que permet programar els tocs de campana de forma totalment telemàtica mitjançant dispositius mòbils. El nou mecanisme de funcionament del campanar compta amb una central totalment informatitzada que controla tots els tipus de toc de campanes així com el toc d’hores. D’aquesta manera, l’emblemàtic campanar ja funciona totalment adaptat a les noves tecnologies per a aquest tipus d’instal·lacions.

El manteniment i reparacions del campanar es realitzen de manera periòdica, per part d’una empresa especialitzada, i es van detectar diversos problemes elèctrics que no es van poder solucionar amb les corresponents reparacions. Donada l’antiguitat del mecanisme –que a més, s’ha vist sotmès a les quantioses pluges i humitat de les últimes setmanes- es va considerar que la millor opció era substituir-lo per complet, optant per aquest nou mecanisme.

L’Alcalde Francisco Juan ha explicat que “després d’uns mesos en què s’ha demorat l’arribada dels nous sistemes, el campanar d’Alcalà ja torna a funcionar i a acompanyar-nos com sempre”.

Directe