Morella commemora el Dia Mundial de la Lluita contra l’ELA

Amb la lectura d'un manifest que reivindica una llei adient a les necessitats dels pacients i familiars

El 21 de juny és el dia mundial de la lluita contra l’Esclerosi Lateral Amiotròfica, o ELA i a Morella aquesta data s’ha commemorat amb una concentració a la plaça de l’Ajuntament en la que s’ha llegit el manifest que reivindica la tramitació d’una llei adient a les necessitats dels pacients i familiars.

L’ELA és una malaltia de la qual es diagnostiquen 3 nous casos cada dia a Espanya i que no té cura, però amb l’atenció adequada, es pot portar una vida digna durant molts anys.

Davant de l’elevat cost que té cuidar a un pacient amb ELA, i que són les famílies les que assumeixen la pràctica totalitat d’aquestes despeses, es demana la tramitació de la Llei ELA, que dotaria de fons i estructures de cuidats necessàries per a fer front a la tasca.

Jacinto García ha fet la lectura del manifest

En la lectura del manifest també es reclama escoltar a les associacions que formen els pacients i familiars, que són els que viuen la situació i es reclama agilitzar els tràmits per a la concessió de les ajudes de dependència, que ara per ara tenen un període d’espera superior als dos anys.

Com a part de la commemoració del dia mundial de la lluita contra l’ELA, l’Ajuntament de Morella s’il·luminarà cada nit amb el color verd, i mostrarà la pancarta en suport a l’associació valenciana d’esclerosi lateral amiotròfica, ADELA.

Directe