Diputació proposa al Ministeri el projecte “LaRural” per a la lluita contra el despoblament

Amb un pressupost de 475.793 euros

Les àrees d’Acció contra el Despoblament i Promoció Econòmica han impulsat, amb la col·laboració d’Enginyeria Interna de la Diputació de Castelló, el projecte LaRural Smart Innovation Program, una iniciativa que serà recomanada al Ministeri de Transició Ecològica per al finançament d’iniciatives innovadores per a la transformació territorial i la lluita contra el despoblament.

Aquest projecte compta amb un pressupost de 475.793,84 euros, amb un cofinançament per part del Ministeri del 90 % (428.214,46 euros), i un 10 % per part de la Diputació, el que suposa 47.579,54 euros.

El diputat d’Acció contra el Despoblament, Santi Pérez, ha explicat que «la digitalització és fonamental per a combatre el despoblament i en la quarta revolució industrial els pobles d’interior no s’han de quedar a la cua per a poder millorar, tant l’eficiència de tots els seus serveis, com augmentar les seues possibilitats i oportunitats. A més a més, a través d’aquesta acció es formarà als municipis d’interior en la implantació de les Smart Village en aquestos municipis».

Per la seua part, el diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha destacat «l’impuls de la Diputació per digitalitzar les iniciatives innovadores de les nostres comarques». «Es tracta d’un espai virtual on es generen aliances entre l’empresa del territori, les persones emprenedores, la ciutadania i agents de les nostres comarques per a materialitzar els reptes en la plataforma Smart Village», ha expressat Ferrando.

En concret, es tracta d’un aparador virtual per a traslladar tots els serveis de dinamització econòmica i territorial dels centres CEDES de la diputació en el núvol i integrant-se en la plataforma Smart Village per avançar cap a una gestió més àgil i eficient dels principals serveix públics.

A més, aquest projecte dona suport directament al foment de l’emprenedoria en els municipis amb una població menor de 5.000 habitants, mitjançant la utilització de la plataforma LaRural. També es realitzaran tres cursos semipresencials sobre innovació en el sector agroalimentari i turístic, i es gestionaran a través de la plataforma LaRural.

Directe