381.000 euros per a la rehabilitació de 4 monuments dels Ports

El director general d'Administració Local, Antoni Such, ha visitat les actuacions d'Olocau, Todolella, Morella i Portell

Antoni Such, Eva Redondo i Santiago Gazulla, a Olocau

El director general d’Administració Local de la Generalitat, Antoni Such, i la directora territorial de Presidència a Castelló, Eva Redondo, han visitat quatre edificis històric-culturals de rehabilitats amb el suport de la Generalitat Valenciana a la comarca dels Ports.

En el municipi d’Olocau del Rei, acompanyats pel seu alcalde, Santiago Gazulla, han visitat l’actuació per a la restauració de les ruïnes de l’antic castell de Olcaf. Una construcció del de la qual existeix constància documental de la seua existència des del segle XI gràcies a la crònica de les campanyes militars del Cid.

Principalment, s’ha intervingut en l’anomenada Torre del Fortí de Fuselleria “per a la conservació i restauració de les restes arquitectòniques i la posada en valor del castell i el seu entorn”. En total s’han destinat a aquesta obra 124.654,26 euros.

Per part seua, l’actuació per a la recuperació del Molí de Sant Onofre de la Todolella, ha significat una inversió de 149.917,28 euros. A més de les labors de neteja de l’entorn, els treballs s’han centrat en la recuperació de la infraestructura hidràulica, la reparació de les cobertes, i l’habilitació de l’immoble per a fins culturals.

Antoni Such és el director general d’Administració Local de la Generalitat

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha exercit en aquesta localitat d’amfitrió en la visita a les obres de restauració de la Torre Redona, una de les quals s’alcen en la muralla de la capital dels Ports.

Directe