1144 rajos en la nit de tronades a la Comunitat Valenciana

255 d'ells impactaven a terra, la majoria procedents de tronades seques o d'escassa precipitació

1144 rajos en la nit de tronades a la Comunitat Valenciana
Un raig als voltants de Morella / Foto: Rafa Ruiz

Una autèntica nit de rajos la viscuda a la Comunitat Valenciana. Segons apunta el servei oficial de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a la Comunitat Valenciana, fins a “255 descàrregues elèctriques procedents de llamps van impactar ahir dins del territori de la Comunitat Valenciana, la majoria procedents de tempestes seques o d’escassa precipitació”. D’elles, la gran part s’ha registrat “a les comarques de l’interior”.

L’AEMET també apunta que “a més dels raigs que van impactar en terra, el sistema també va detectar molta activitat intranúvol, de raigs que no van arribar a impactar en la superfície”.

Això, segons l’Agència Estatal de Meteorologia fa que “en total, sumant els impactes en terra i les descàrregues intranúvol, es van detectar 1144 llamps en la Comunitat Valenciana”.

Risc extrem
d’incendis

Per la seua part, i de cara a avui dimecres, el Centre Coordinació Emergències de la Generalitat Valenciana apunta que el nivell de preemergència per risc d’incendis forestals és “extrem interior de València i Castelló, i província d’Alacant, “alt, al litoral de València” i “baix-mitjà, al litoral de Castelló”.

A més, des del centre d’emergències avancen que, de cara a la vesprada d’avui dimecres, hi ha de nou “possibilitat de tempestes seques a l’interior de Castelló”.

Directe