Els Serveis Socials del Baix i Alt Maestrat-Els Ports es reuneixen a Vinaròs

L'atenció primària bàsica és competència dels ajuntaments i Mancomunitats

El Centre del Coneixement de Vinaròs, Vinalab, va acollir divendres una reunió amb tots els coordinadors del territori per a la creació de la seu de supervisió del Departament 01 dels Serveis Socials Baix i Alt Maestrat-Els Ports. Cal destacar que l’atenció primària bàsica és competència dels ajuntaments i Mancomunitats, la específica es coordina amb la Generalitat Valenciana, mentre que la secundaria i recursos residencials és competència única del Govern Autonòmic.

La regidora de Política Social de l’Ajuntament de Vinaròs, Amàlia Cabos, va ser l’encarregada de donar benvinguda als assistents, entre els quals es trobaven el director provincial de Polítiques Inclusives, Luis Gómez, la recent nomenada supervisora del Departament, Gemma Redó, i els coordinadors/es d’Alcalá de Xivert, Benicarló, Peníscola i Vinaròs, així com els de les Mancomunitats del Baix i Alt Maestrat-Els Ports

En l’ordre del dia es van tractar temes tan diversos com la problemàtica generada per l’allau d’informes sol·licitats pels jutjats a tenor dels últims canvis legislatius per a adopció de mesures envers les persones discapacitades, davant situacions de vulnerabilitat social en els desnonament, l’estat dels Contracte Programa signats per la Generalitat i les entitats supramunicipals i municipals, que impliquen uns compromisos de contractació de professionals per a cada ajuntament/Mancomunitat per llei.

D’altra banda, també es va parlar dels recursos de caràcter comarcal previstos per al Departament, en el pla d’Infraestructures; com el Centre de la Dona, Centre per a Discapacitats, ampliació del Punt de Trobada Familiar i el Centre de Dia per a menors; tot recursos de competència de la Generalitat Valenciana.

Directe