Albocàsser honra a Sant Pau amb una romeria

Amb una elevada participació després de dos anys d'aturada

L’elevada participació en la romeria a Sant Pau i el posterior menjar al prat de l’ermitori va caracteritzar la jornada del dimarts a Albocàsser, per motiu de la festivitat de la Pasqua Granada.

Després de dos anys sense poder realitzar-se a causa de la pandèmia per la Covid-19, veïns i veïnes van participar en tots els actes preparats des de les 9h del matí, quan la romeria va iniciar els seus primers passos des de l’església parroquial.

Tota la comitiva, entre la qual es trobava la Banda de Música de l’Associació Musical Santa Cecilia de la localitat, va fer un descans a mig camí per a reposar forces i menjar. Sobre les 11h van arribar a l’ermitori de Sant Pau, on es va oficiar una missa i es van cantar els gojos en honor al patró. En finalitzar l’eucaristia, cada grup d’amics va menjar i va descansar sobre el verd del prat de la ermita.

L’Ajuntament d’Albocàsser va treballar intensament per a obtindre el permís que autoritzara fer foc en el prat, així els nombrosos grups d’amics van poder cuinar una paella per a menjar, tal com marca la tradició.

Al voltant de les 18h es va ballar el tradicional ‘ball pla’, amb l’acompanyament musical de la Banda de Música local. A més, la celebració va durar fins a ben entrada la vesprada, perquè alguns grups van sopar allí amb barbacoes.

Directe