Canet programa la Fira de l’Oli “com una celebració popular per a tota la família”

Enguany arriba a la seua 19ena edició

Canet lo Roig es convertirà el pròxim cap de setmana en la capital provincial de l’oli gràcies al seu ja consolidada Fira de l’Oli Gastrocultural, que enguany –i després de no haver-se pogut realitzar ni en 2020 ni en 2021- aconsegueix la seva dinovena edició. “Hem programat la Fira de l’Oli com una celebració popular que pot ser gaudida per tota la família”, assegura l’alcaldessa de la localitat, María Ángeles Pallarés.

De fet, el programa que s’ha preparat per a aquesta 19 Fira de l’Oli Gastrocultural de Canet lo Roig, i que es desenvoluparà els dies 11 i 12 de juny, “combina la gastronomia, que és l’eix central de la nostra manifestació, amb la cultura i la reivindicacions de les nostres tradicions”, explica Pallarés, qui ressalta la participació de nombrosos col·lectius i associacions “en la posada en marxa de nostra Fira”.

A grans trets, es pot ressaltar que la 19 Fira de l’Oli Gastrocultural de Canet lo Roig s’iniciarà amb una exposició i venda de mantons de Manila a càrrec de la Associació d’Estimis de Casa de Canet lo Roig. A més, en la inauguració oficial de la Fira, que tindrà lloc a les 12 hores, participarà l’Agrupació Musical Santa Cecilia de Canet lo Roig i el Grup de Danses local. I com a mantenidor actuarà el reconegut xef Carlos Miralles.

La resta de la jornada inclourà la visita al Celler La Canetana, un taller de formatges dins de l’apartat denominat Canetapa, que també inclourà un tast i, per a finalitzar, l’actuació del grup Rumbología.
En la jornada del diumenge, i al marge de la manifestació comercial, destaquen de manera molt especial una visita guiada per les oliveres i les fonts milebarias del municipi, un tast dels cellers L’Estanquer, una xerrada sobre agrocompostaje i un showcooking a càrrec d’Iván Alemany.

La Fira de l’Oli comptarà “amb un ampli ventall d’activitats complementàries que li atorguen un valor afegit a l’esdeveniment. Canet lo Roig oferirà aquest cap de setmana una gran varietat de propostes per a tots els públics”, puntualitza.

Directe