S’intensificarà la promoció de les festes tradicionals com a motor cultural i econòmic

Ximo Puig ha participat en la presentació del decret de creació de la comissió assessora per a la seua difusió

S’intensificarà la promoció de les festes tradicionals com a motor cultural i econòmic

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el Govern valencià intensificarà la promoció de les festes que se celebren en la Comunitat Valenciana pel seu caràcter de motor cultural, turístic i econòmic i per la seva contribució a la recuperació emocional.

El president ha participat en el Palau de la Generalitat en la presentació del decret de creació de la comissió assessora per a la promoció i difusió de les festes tradicionals de la Comunitat Valenciana, que està previst que s’aprovi aquest divendres pel ple del Consell.

Ximo Puig ha avançat en la seva intervenció que s’encarregarà un informe a l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) perquè analitzi l’impacte econòmic “real” d’aquestes celebracions, ja que, tal com ha assenyalat, tenen una important repercussió en la creació de llocs de treball.

El responsable del Consell ha assenyalat que les festes tradicionals són els veritables “grans esdeveniments” de la Comunitat, tant des de la perspectiva de la identitat com des de la tradició cultural i la millora de la convivència.

“Si hi ha una cosa fonamental en la manera d’entendre la vida mediterrània és la festa”, ha indicat el president, que ha al·ludit en aquest sentit al prop d’un milió de persones actualment innvolucradas en aquestes manifestacions populars. “La passió per la festa té moltes mirades i capacitat d’unir a la societat des de la diversitat”, ha assegurat també.

Presentació de la comissió per a la promoció de festes tradicionals de la Comunitat Valenciana

La comissió assessora per a la promoció i difusió de les festes i tradicions de la Comunitat Valenciana tindrà caràcter d’òrgan col·legiat permanent per a l’assessorament i consulta en matèria de difusió i promoció institucional de les festes i tradicions de la Comunitat.

Aquest nou òrgan comptarà amb representants de Presidència i de les conselleries de Cultura i Participació Ciutadana, així com amb representació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les entitats organitzadores de festes declarades d’interès turístic internacional o nacional o de festes d’interès turístic, la Interagrupación de Falles, la Unió Nacional d’Entitats Festeres de Moros i Cristians i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Directe