La UPCCA treballa la prevenció de les addicions amb l’alumnat dels tallers d’ocupació

Les dades revelen que el consum d’alcohol i altres drogues està darrere del 20% d’accidents laborals

Durant les últimes setmanes, la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament de Benicarló, depenent de la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, ha desenvolupat un projecte de prevenció de les addiccions en l’àmbit laboral adreçat a l’alumnat dels tallers d’ocupació Et Formem i Benicarló Gestiona.

L’objectiu d’aquesta formació, prevista en el III Pla Municipal de Prevenció i Actuació contra les Addiccions, és desenvolupar accions orientades a millorar la salut laboral de les persones treballadores i prevenir les addiccions a partir de la informació i la formació.

En total han estat 30 les persones que s’han beneficiat de les sessions formatives, durant les quals s’han tractat aspectes relacionats amb el consum de drogues com l’alcohol, el tabac i el cànnabis, així com les addiccions conductuals, com per exemple el joc patològic.

Aquest projecte de la UPCCA es desenvolupa tant en espais de formació per al treball com en aquelles empreses que sol·liciten una intervenció preventiva en l’àmbit laboral.

Relació entre alcohol
i absentisme laboral

Dins del camp de la prevenció de les drogodependències, l’àmbit laboral ha adquirit un major pes específic donada la seua importància en la vida de les persones i perquè és un entorn idoni per a sensibilitzar dels riscos associats al consum de drogues, en tindre uns efectes directes tant en la persona, com en relació als companys/es de feina o en la productivitat.

Segons les últimes dades de la Organització Internacional del Treball (OIT), el consum d’alcohol i altres drogues està darrere del 20% d’accidents laborals. També queda reflectit que les persones treballadores que consumeixen alcohol i drogues presenten tres vegades més absentisme que la resta del cos laboral.

Directe