Sanitat exposa a Vinaròs el pla de reforç de l’UCI als caps de servei

Ja s’han realitzat més de 90 contractes en el departament en el marc del pla d’augment de plantilla estructural

La Conselleria de Sanitat s’ha reunit avui amb les prefectures de Servei de l’Hospital comarcal de Vinaròs per a exposar les mesures de reforç de la Unitat de Vigilància intensiva.

Durant la trobada s’han detallat les mesures adoptades per a garantir el normal funcionament de la Unitat de Vigilància intensiva del centre i negar el tancament de l’UCI, “una situació que no té cap fonament i mai s’ha contemplat per part d’aquesta Conselleria”, ha afirmat Mariam García Layunta, directora general d’Assistència Sanitària que ha presidit la reunió juntament amb Cristina Ruiz, subdirectora i la gerent del Departament de Salut de Vinaròs, Vanessa Jorge.

El pla de la Conselleria contempla el reforç de la Unitat de Vigilància intensiva de l’Hospital comarcal de Vinaròs amb professionals especialistes en Medicina Intensiva d’altres departaments amb l’objectiu de donar continuïtat al servei.

En primer lloc, la directora general ha traslladat el seu agraïment als professionals d’aquest Hospital pel seu esforç i compromís durant la pandèmia i en el seu treball diari per mantenir una atenció de qualitat a la població d’aquest Departament de Salut.

A més els responsables del departament han explicat les línies fonamentals del Decret per a l’ocupació de places de difícil cobertura i la regulació de les aliances estratègiques. Una norma que s’està ultimant i que, entre altres aspectes, regula tres mesures: incentius per ocupar places de difícil cobertura; la prestació de guàrdies fora de l’àmbit de nomenament de cada professional i el model d’Aliança Estratègica, una fórmula per la qual els recursos assistencials es desplaçaran on els necessitin els pacients, i no a l’inrevés.

“Aquestes iniciatives pretén promoure la col·laboració professional entre els departaments de salut per a facilitar la cobertura de les necessitats assistencials en àrees o especialitats amb falta de professionals per diferents causes, però principalment per la llunyania amb els principals nuclis urbans”, ha explicat García Layunta.

Més de 90 places
estructurals noves

Durant la reunió, Sanitat ha recordat altres mesures dutes a terme per a reforçar el Departament de Salut de Vinaròs com són els més de 90 contractes que ja s’han realitzat en el marc de l’increment de places estructurals de la sanitat valenciana.

El Departament de Salut de Vinaròs ha dut a terme des de 2015 una sèrie d’inversions i actuacions clíniques amb la finalitat d’actualitzar i modernitzar l’Hospital comarcal que es trobava en una situació de “abandó, amb un equipament obsolet i una renovació tecnològica inexistent”, ha subratllat la directora general, posant com a exemple que la torre d’esterilització de l’àrea quirúrgica “tenia 25 anys d’antiguitat”.

Així, durant aquest temps, s’ha dut a terme un ambiciós pla d’actualització amb inversions tan importants com la dotació del primer equip de ressonància magnètica de la comarca, la creació de la nova Sala Blanca en el Servei de Farmàcia, l’obertura d’una planta d’hospitalització dotada d’habitacions individuals o el monitoratge de tots els boxs del Servei d’Urgències, ha indicat la directora general.

També la creació de la Unitat de la Dona que incorpora, entre altres, l’atenció a la salut reproductiva i sexual de la dona o la creació d’una unitat de rehabilitació de sòl pelvià, que obligava fins ara a les pacients a desplaçar-se a centres de la ciutat de Castelló.

Directe