Peníscola presenta el seu Pla Municipal d’Infància i Adolescència

El consistori treballa en fer del municipi "Ciutat Amiga de la Infància amb Unicef"

L’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Peníscola va presentar ahir el Pla Municipal d’Infància i Adolescència, un document integrador de propostes i polítiques públiques en el qual el departament ha estat treballant des de l’inici del mandat.

“Aquest Pla és un full de ruta que enfoca les polítiques públiques cap a la construcció d’una Peníscola millor per a totes i tots, especialment per als nens, nenes i adolescents, la veu de les quals volem continuar escoltant, atenent i cuidant” va assegurar l’alcalde, Andrés Martínez.

El PMIA “integra les polítiques municipals que tenen impacte en la infància i adolescència, de manera transversal, amb 30 objectius identificats i més de 80 accions per a implementar entre 2022 i 2025” va explicar la regidora responsable de l’àrea, àrea Jesús Albiol.

El Pla contempla quatre línies estratègiques de treball: la protecció integral de la infància, promoció dels seus drets, el foment de la participació activa i la cohesió social en un entorn segur i sostenible.

“Els objectius de cadascuna de les línies de treball estratègic són ser capaços d’aconseguir un entorn social i familiar saludable que garanteixi el ple desenvolupament dels nens i joves, la igualtat d’oportunitats, la creació i promoció de mecanismes de participació, així com la consecució del seu benestar en un entorn urbà acollidor i còmode per als més petits” va ampliar Albiol.

Un pla participatiu i transversal

L’equip dels Serveis Socials ha convocat, al llarg de diversos mesos, diferents reunions de treball amb consells de participació ciutadana, associacions locals, tècnics municipals, els diferents grups polítics amb representació en el consistori, centres de salut i educatius, i membres de l’I Consell d’Infància i Adolescència Local (CIAL) per a consensuar i establir les línies d’actuació d’aquest Pla.

“Estem molt satisfets amb la participació i compromís de tots els agents que han col·laborat tant en la fase d’anàlisi diagnòstica de la situació local com en la fase d’elaboració de les propostes que integren cadascuna de les línies estratègiques del PMIA”, va explicar Cristina Castell, responsable de coordinar la redacció del Pla des de l’Equip Especialitzat d’Atenció a la Infància i Adolescència (EEIIA), valoració que ha compartit la regidora, que ha impulsat la confecció d’aquest document. Al seu torn ha explicat la creació de la Comissió de coordinació interna la finalitat de la qual serà l’avaluació dels objectius de cada línia a través d’indicadors objectius.

L’anàlisi de les propostes de millora, aportades al llarg de tot el procés per part de cada àrea de gestió en cada dinàmica, ha permès a l’equip establir les línies d’actuació del Pla Municipal d’Infància i Adolescència, l’última revisió de la qual s’abordava a la fi del passat any i la presentació del qual s’ha fet aquesta mateixa setmana davant les entitats participants.

“Durant l’elaboració del Pla s’han proposat noves accions d’activació o millora de serveis i inversions relacionades amb la garantia dels drets dels nens i adolescents”, va explicar Albiol, “satisfeta amb el resultat i compromesa amb els acords i decisions que s’han pres amb la participació de tants col·lectius”.

La regidora va agrair, a més, la implicació del conjunt del departament de Serveis Socials i els propis redactors del Pla.

Directe