Llibres i ciclisme al cap de setmana de l’Alt Maestrat

Amb la Fira del Llibre d'Ares i la carrera XC Alt Maestrat a Albocàsser

Llibres i ciclisme al cap de setmana de l’Alt Maestrat

El cap de setmana que l’Alt Maestrat deixa enrere ha estat marcat intensament pels actes culturals i esportius. La Fira del Llibre d’Ares, el cinquè concert del cicle de música en les ermites d’Albocàsser o la competició ciclista XC Alt Maestrat van copar els focus i l’atenció de veïns, veïnes i visitants al territori Human Land. Així doncs, a Albocàsser també va haver-hi temps per a gaudir d’una jornada que va reunir desenes de cavalls per a recórrer paratges naturals històrics com el Barranc de la Valltorta.

La setena edició de la Fira del Llibre d’Ares del Maestrat es va celebrar el dissabte després de dos anys d’aturada obligada per la pandèmia. La seva programació va estar formada per taules rodones, activitats infantils o presentacions de llibres per part d’autors i editorials en el recinte firal. A més, també es van donar els premis Castell d’Ares i Pere-Enric Barreda als millors textos de narrativa i poesia, respectivament. En la categoria adults de narrativa, Fernando Cano Riudavets va aconseguir el premi amb la seva obra ‘Pluja de llàgrimes’ mentre que Institutriu Ameskour va fer el propi en categoria juvenil amb la seva obra ‘El metavers’. Pel que respecta al premi de poesia, els vencedors de l’edició van ser Jorge Fabregat López en categoria adulta amb ‘La ciutat’ i Andrea Mas Escrig amb ‘Milions d’estones per estimar-et’ en categoria juvenil.

En la Fira també va haver-hi temps per a gaudir de música en directe, amb les composicions cantades en acústic de Roger Mas en la Cova del Castell. Ares es va convertir en l’epicentre cultural pel foment i la difusió de diverses formes culturals, a més de proporcionar una finestra comercial i promocional a molts autors, editorials i altres organismes que van formar part de la celebració.

El cap de setmana a Albocàsser va estar marcat tant pel ciclisme com per la música tradicional. L’ermita de l’Esperança de la localitat va ser el lloc triat per al cinquè concert del cicle de música en les ermites. El grup Forquet Duo va protagonitzar la tarda amb les seves composicions d’estil tradicional i folklòriques davant un públic lliurat que va ocupar totes les cadires disponibles en el ermitorio.

EL diumenge al matí, Albocàsser i gran part del territori Human Land van ser l’escenari de la carrera XC Alt Maestrat. 75 km de recorregut entre sendes, pistes i carreteres amb més de 1700 metres de desnivell positiu acumulat. Una exigent i dura prova en la qual van participar esportistes de primer nivell. El podi el van completar Dani Milan seguit de David Sirvent i Adrian Bardoll en segona i tercera posició respectivament.

Les visites al patrimoni cultural
segueixen en auge

Cada cap de setmana, l’Alt Maestrat és visitat per famílies, parelles i amics per a conèixer espais únics d’alt valor cultural, com la Cova Remígia d’Ares del Maestrat. El Museu de la Valltorta ofereix visites guiades tots els caps de setmana. De la mateixa manera ocorre a Culla o Benassal, localitats visitades assíduament per grans grups per a apreciar els seus components arquitectònics i històrics.

Directe