‘L’Escola Canta’ tancarà el curs amb un concert de més de 300 xiquets i xiquetes

Serà el proper 12 de juny

El proper 12 de juny, a les 18.00 h, el Pavelló Poliesportiu acollirà el concert de cloenda del programa l’Escola Canta, una activitat educativa de promoció de la música i el cant en valencià organitzada pels centres d’educació primària i l’Ajuntament de Benicarló, a iniciativa de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, la regidora de Serveis Lingüístics, Filo Agut, i el músic i compositor Pablo Anglés han explicat avui els detalls d’aquesta activitat i han reconegut els esforços d’alumnes, mestres i músics per a dur-la endavant. «Som conscients —ha dit l’alcaldessa— de tota la dedicació que ha comportat organitzar aquesta activitat però estic segura que valdrà la pena i que el resultat final serà magnífic».

Xaro Miralles ha reiterat «la necessitat d’impulsar campanyes com a aquesta per a fomentar l’ús social del valencià» i ha felicitat el músic i compositor benicarlando Pablo Anglés, autor també de la música de la cantata. «Estic molt orgullosa —ha dit— que aquesta obra tan especial i que amb tant d’èxit s’ha interpretat ja a molts pobles de la Comunitat Valenciana, siga una creació inèdita d’un compositor benicarlando».

El mateix Pablo Anglés ha lloat el projecte de l’Escola Canta per la seua transversalitat i ha reconegut que «ha estat un repte molt gran per la dificultat d’haver de combinar la qualitat musical amb la senzillesa, per tal que resultés assequible a tots els participants». Anglés ha agraït l’esforç a totes les persones que han participat en aquesta cantata i ha subratllat la importància de «la música com a eix vertebrador del treball en tots els centres educatius».

Per la seua banda, Filo Agut ha destacat que «a banda de la part musical, la cantata també té un rerefons pedagògic, en el sentit que té el medi ambient com a protagonista i és un al·legat a la lluita contra el canvi climàtic».

Un projecte de tot un curs

Durant el curs escolar 2021-2022, els xiquets i xiquetes dels CEIP Ángel Estéban, Eduardo Martínez Ródenas, Francesc Catalán i Marqués de Benicarló han format un cor conjunt per a interpretar la cantata El cor de la Terra, una peça del músic i compositor benicarlando Pablo Anglés, amb text de Ximo Montanyés.

L’alumnat de l’assignatura d’Arts escèniques i dansa de l’IES Ramón Cid també ha preparat l’actuació teatral que inclou la cantata. I la Banda Juvenil de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló serà l’encarregada de posar-hi la música.

En total, més de 300 xiquets i xiquetes cantant, actuant i tocant en un concert que tindrà lloc el diumenge 12 de juny, a les 18.00 h, al Pavelló Poliesportiu Municipal.

El concert és gratuït, però té aforament limitat i per a assistir-hi, caldrà tindre una entrada. A les escoles, se’n distribuiran 3 per a cada alumne participant per a repartir-les entre els familiars. Les persones que no tinguen entrada i vulguen assistir-hi, podran recollir gratuïtament les entrades al Mucbe a partir del 31 de maig.

Directe