Benicarló vol millorar la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat

Amb suport a la plataforma ‘I jo també’

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, juntament amb l’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, i les regidores de Serveis Socials dels ajuntaments de Benicarló, Vinaròs i Peníscola, Gemma Cerdà, Amalia Cabos i María Jesús Fandos respectivament, ha assistit a la presentació oficial de la plataforma ‘I jo també’, una iniciativa per a millorar la inserció sociolaboral de les persones amb discapacitat.

El Centre d’Educació Especial Baix Maestrat, Cocemfe Maestrat, el Centre de Rehabilitació i Integració Social (CRIS), l’associació Fenòmens, el Centre Ocupacional IVASS El Maestrat i Afaniad Vinaròs han estat els creadors i impulsors d’aquest projecte que naix de la preocupació per la baixa inserció sociolaboral que tenen les persones amb discapacitat, i és per això que un dels principals objectius de la plataforma és fomentar el treball en grup entre els diferents agents socials i visibilitzar aquesta problemàtica.

Tant Ramón Meseguer, president de Cocemfe Maestrat, com Richard Campos, director del Centre d’Educació Especial Baix Maestrat, han mostrat la necessitat de posar en marxa iniciatives que «representen una inserció sociolaboral real de les persones amb discapacitat» i han reconegut que «aquest és un dels grans reptes per tal de garantir la igualtat d’oportunitats de totes les persones».

Es calcula que actualment només el 23,4 de les persones amb discapacitat tenen treball, en front del 60,9% de la població general. A més, la situació és especialment greu entre la joventut amb discapacitat, que arriba a una taxa d’atur del 63%.

La plataforma, que s’ha presentat a les noves instal·lacions de la Biblioteca Manel Garcia Grau de Benicarló, compta amb el suport dels ajuntaments de Benicarló, Peníscola i Vinaròs.

Directe