Ares es converteix en l’epicentre literari amb la Fira del Llibre

Enguany se celebra el dissabte 28 de maig

Ares es converteix en l’epicentre literari amb la Fira del Llibre

La VII edició de la Fira del Llibre d’Ares del Maestrat se celebra el dissabte 28 de maig. Cada vegada falta menys perquè la localitat es convertisca en el centre literari de l’Alt Maestrat, on escriptors i editorials es donen cita per a donar a conéixer les seues noves propostes.

Així, la localitat coparà els focus amb una programació en la qual s’alternen contacontes per a xiquets i xiquetes, un cercaviles, el lliurament de premis literaris o presentacions de llibres.

A més, en el recinte firal s’instal·laran diferents carpes durant tot el dia on autors, editorials i altres organismes culturals relacionats ensenyaran les seues noves idees i propostes. L’Associació Cultural Les 4 Denes és l’organitzadora de l’esdeveniment, que va estrenar la seua primera edició en 2014.

Així doncs, la Fira s’inaugura a les 11h a l’ajuntament amb una taula redona moderada per Manel Ollé. Es tracta d’una anàlisi sobre les guies sentimentals escrites per Joan-Elies Adell, sobre L’Alguer; Amàlia Roig, sobre el Maestrat; i Joan Todó, sobre el Delta de l’Ebre. Passatges literaris que descriuen amb estima i respecte el territori, els seus paisatges i els seus habitants. Durant el matí també hi haurà un conta contes infantil a les 11.30h en el recinte firal i un cercaviles amb la Conlloga Muixeranga de Castelló a les 12.30h.

A la vesprada, a les 16h, hi haurà espai per a micro presentacions dels projectes de cadascun dels participants en la Fira.

En el mateix recinte firal es farà lliurament dels premis literaris Castell d’Ares, per a narrativa, i Pere-Enric Barreda, per a poesia, a partir de les 17.30h.

A les 18h, a la Sala de l’Ajuntament d’Ares, Fèlix Edo i Mercè Climent protagonitzaran l’estrena d’un nou format en la Fira. Una presentació diàleg en la qual els dos autors conversaran a partir del tòpic diversitat i perifèria. Per a finalitzar la setena edició, el cantautor català Roger Mas realitzarà, en la Cova del Castell a partir de les 19.30h, un recital en solitari i creat expressament per a la Fira en què oferirà un repàs de la seua discografia.

Una programació cultural per a fer d’Ares l’epicentre cultural del cap de setmana a la província de Castelló.

Directe