El Palau de Congressos de Peníscola tanca la primera temporada regular amb El Brujo

‘El Lazarillo de Tormes’ es representa aquest diumenge 22 de maig a les 19.00 hores

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, tanca aquest diumenge 22 de maig la primera temporada regular del Palau de Congressos de Peníscola amb ‘El Lazarillo de Tormes’, interpretat pel reconegut actor Rafael Álvarez, El Brujo.

La primera temporada regular del Palau de Congressos de Peníscola ha estat una aposta de l’IVC que ha portat fins a les comarques del nord una programació cultural amb prop de 60 activitats. Noms com els de Juan Echanove, José Sacristán o, aquesta setmana, El Brujo, han passat per Peníscola, a més d’una completa programació musical del Circuit Sonora i d’altres propostes musicals, teatrals i de cinema.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, s’ha mostrat molt satisfet per la resposta que ha obtingut la programació formada per teatre, música, cinema i activitats familiars, i ha insistit que “el nostre objectiu és generar sinergies amb altres activitats i centres de la zona per crear públic consumidor de cultura” i, en aquest sentit, ha avançat que “la pròxima temporada seguirem treballant a fer més participativa tota la programació familiar i amb les escoles”.

La programació cultural del Palau de Congressos de Peníscola es reprendrà aquest juliol amb una nova edició del Festival Internacional de Jazz que “presentarem pròximament”, hi ha afegit Ribes.

El Palau tancarà la temporada amb la versió de Fernando Fernán Gómez d’‘El Lazarillo de Tormes’, interpretat per Rafael Álvarez, El Brujo. L’obra tracta de la marginació, la fam i la vivència dura de la infància. Els paral·lelismes entre el món de l’infant que acompanya el cec i la situació de tants xiquets del tercer món que moren d’inanició són òbvies. La història es repeteix una vegada i una altra. L’obra afronta un problema universal: hui, també, l’apetència actual es mou entorn de l’ambició i el poder.

Directe