Ruth Sanz, assisteix a les jornades ‘El yaciment de Santa Llúcia, 10 anys d’investigació’

Les excavacions es van iniciar l'any 2012

La diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha assistit aquest dissabte a les jornades ‘El yaciment de Santa Llúcia, 10 anys d’investigació’ en l’Edifici Censal Alcossebre, organitzat pel Centre d’Interpretació Etnològica de Santa Lucia i l’Ajuntament d’Alcalá de Xivert-Alcossebre, com a distinció als deu anys de recerca per part de la Diputació de Castelló i l’Ajuntament d’Alcalá de Xivert.

Les excavacions al jaciment de Santa Llúcia es van iniciar l’any 2012 i va acabar en 2018, malgrat que un any després es va efectuar una campanya de restauració i consolidació. Aquest projecte ha estat recolzat principalment per la Diputació de Castelló i l’Ajuntament d’Alcalá de Xivert en col·laboració amb l’Associació d’Empresaris de Alcossebre.

Sanz ha destacat la importància de “la recuperació de diversos materials arqueològics molt interessants i que aporten informació de gran importància per al coneixement de períodes prehistòrics i històrics”.

En el projecte, la Diputació va posar a la disposició del projecte al Servei d’Arqueologia de la Diputació, que va dur a terme, entre altres tasques, la direcció tècnica i coordinació de l’equip de treball, la redacció de projectes i memòries, el cost de les dotacions de C14, estudis de fauna i altres analítiques, personal especialitzat i qualificat, i la publicació científica dels resultats i continguts de les guies i exposicions.

Directe