Xavier Querol, premiat per “El escarabajo verde”

Per ser una "personalitat científica destacada en la cerca de solucions mediambientals"

Xavi Querol, en una imatge recent

El programa degà del medi ambient “El escarabajo verde” va complir el passat 2 de maig 25 anys en antena. Des de 1997 ha documentat qüestions relacionades amb la naturalesa, l’ecologia i la sostenibilitat necessàries per a la vida en la Terra. Amb motiu d’aquest aniversari, RTVE presenta la primera edició dels premis homònims, amb l’objectiu de destacar la labor per la conservació del medi ambient en diferents àmbits de la societat.

Entre les diverses categories, el Premi a la ‘Personalitat científica destacada en la cerca de solucions mediambientals’ ha estat per a Xavier Querol, geòleg espanyol, professor i investigador, lidera el grup EGAR en IDAEA-CSIC. El guardó és un reconeixement pels seus treballs sobre contaminació atmosfèrica, valorització de residus i geoquímica aplicada.

El jurat dels premis està format per Asunción Ruíz, directora executiva de la Societat Espanyola d’Ornitologia, SEU Birdlife; Elena Pita, directora de la Fundació Biodiversitat; Jacob Petrus, director i presentador de ‘Aquí la terra’; Pere Estupinyà, director i presentador de ‘El caçador de cervells’, i Eduardo Laplaza, director de ‘L’Escarabat Verd’. Reunits el mes d’abril passat van decidir atorgar els premis al projecte Life Lynxconnect, Teachers for future Spain, Xavier Querol i els Germans Roca.

La gala de lliurament se celebrarà al Jardí Botànic el pròxim 31 de maig. El premi, sense dotació econòmica, és una escultura original de l’artista Ángel Cañas realitzada, com totes les seves obres, amb materials reciclats.

Directe