El Imaginària Photography Festival tornarà a Morella i Vilafranca

Ja estan obertes les exposicions a Castelló ciutat

L’edició número 20 de l’Imàginaria Photography Festival va arrancar dijous passat, 12 de maig, amb una proposta que inclou 36 exposicions i huit activitats que es desenvoluparan durant les pròximes setmanes, concretament fins al 18 de juny, a la ciutat de Castelló de la Plana i dotze poblacions més, com Almenara, Benicàssim, Borriana, Morella, Onda, Sant Mateu, Segorbe, Vilafranca, Vila-real, Vistabella del Maestrat, Viver i Sagunt.

El certamen d’enguany recupera la normalitat després de dos anys de pandèmia i referma el seu caràcter nacional i internacional amb una proposta generalista que destaca per la versatilitat, amb treballs de fotoperiodisme, investigació, experimentals o conceptuals. Actualment, ja estan obertes al públic les vint exposicions que es podran visitar a la ciutat de Castelló de la Plana, mentre que les programades a la resta de seus s’aniran inaugurant progressivament.

El festival fotogràfic és un aparador per a obres com ‘Renascence’, de la madrilenya Rocío Bueno; ‘Antes del glamour’, de Marta Areces; ‘Ansia’, de David Arribas; ‘144’, d’Andrea González, o ‘Kitsune’, de Cristina López-Dóriga, entre altres artistes tant professionals com ‘amateurs’.

Imaginària va iniciar la marxa en 2003 i està promogut per la Universitat Jaume I, per mitjà del Servei d’Activitats Socioculturals del Vicerectorat de Cultura i Relacions Institucionals. Aquest certamen compta amb la coproducció del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Castelló de la Plana, i amb la col·laboració de la Diputació de Castelló, la Fundació Dávalos-Fletcher, i l’Institut Valencià de Cultura, per mitjà del Museu de Belles Arts de Castelló, entre altres entitats.

Directe