Mor l’escriptor Domingo Villar, qui va estar a l’últim “Morella Negra”

Va participar a una de les taules amb Alícia Giménez Barlett

Villar, el passat febrer a Morella

L’escriptor vigués Domingo Villar ha mort aquest dimecres 18 de maig després de sofrir dilluns passat una hemorràgia cerebral. Villar va participar aquest passat mes de febrer d’una de les taules del festival gastroliterari “Morella Negra com la trufa”.

“Avui ha mort als 51 anys Domingo Villar, el nostre autor, el nostre benvolgut amic i el protagonista d’un dels grans fenòmens de la novel·la policíaca en castellà dels últims anys, al qual vam tenir l’orgull d’acompanyar en el camí”, assenyala l’editorial Siruela en un comunicat.

“Ens queden
els seus llibres”

Des de l’organització del festival gastroliterari morellà asseguren que “la notícia ens ha caigut com una llosa”. Aquest mes de febrer, “en l’última edició de Morella Negra, vam tenir l’anhelada presència de Domingo en el nostre festival. A pesar que, per motius familiars, la qual cosa havia d’haver estat un complet cap de setmana amb nosaltres al final es va quedar en 24 hores, vam poder descobrir i gaudir del veritable Domingo Villar, una persona vital, curiosa, divertida i apassionada; interessat per tot i aportant la seva justificada i serena opinió. Va ser un vendaval amable que va passar per Morella Negra deixant la seva petjada”.

Jorge García és el comissari de “Morella Negra com la trufa”

L’adeu de Domingo “ens omple de tristesa i ens fa guardar amb força els moments que compartim amb ell. Ens queden els seus llibres, als quals tornarem per a gaudir una vegada més dels camins i mars de Galícia pels quals ens porta Leo Caldas”.

Domingo Villar (1971) era un dels escriptors gallecs més reconeguts gràcies a la traducció dels seus llibres a diversos idiomes, a partir de les versions originals en gallec i castellà.

Directe