Benicarló reivindica la diversitat sexual en el Dia Internacional Contra la LGTBIFòbia

L’IES Joan Coromines i a Residència Sant Francesc han participat de l’acte

Benicarló reivindica la diversitat sexual en el Dia Internacional Contra la LGTBIFòbia

L’Ajuntament de Benicarló s’ha sumat avui a la commemoració del Dia Internacional Contra la LGTBIFòbia mostrant públicament el seu rebuig a la victimització de les persones LGTBI per discriminació sexual i delictes d’odi i defensant la seguretat i protecció dels seus drets.

La Corporació Municipal, encapçalada pel primer tinent d’Alcaldia, Ilde Añó, i la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdà, ha participat de l’acte i de la lectura institucional del manifest, juntament amb els portaveus dels grups municipals a l’oposició, Juan Antonio Mañá (Partit Popular), Benjamín Martí (Ciudadanos) i Marta Escudero (Compromís).

El manifest, que enguany porta com a lema «els nostres cossos, les nostres vides, els nostres drets», ha posat damunt la taula la necessitat de continuar treballant per a previndre conductes de LGTBIfòbia i per dispensar una atenció integral, real i efectiva a les víctimes.

En l’acte ha participat l’alumnat de l’IES Joan Coromines, amb una lectura de poemes de Jaime Gil de Biedma, Vicent Andrés Estellés, Lina Kostenko i Jacques Prévert, i els usuaris i usuàries de la Residència Sant Francesc, que han ballat la cançó «Poderosa», de Lara Sajen, que va ser l’himne oficial de Pride Barcelona 2016.

Una data
per a recordar

El 17 de maig de 1990 és el dia què l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. És per això en aquesta data es commemora el Dia Internacional Contra l’LGTBIfòbia .

A pesar dels avanços legislatius, avui dia encara hi ha 69 països que vulneren els drets de les persones LGTBI i en sis països s’imposa la pena de mort.

A l’Estat Espanyol, s’ha avançat en lleis de reconeixement de drets i garanties del col·lectiu LGTBI i actualment és vuité país de referència mundial en la matèria. Tot i això, al 2021 s’ha produït un increment dels delictes del 40%, motivats en part per l’orientació o la identitat sexual de les víctimes.

Segons les dades de l’Observatori Valencià Contra la LGTBIfòbia, es produeix un efecte iceberg que aconsegueix que un 90% dels casos queden sense denunciar, per temor de la revictimització, sentiment d’humiliació o falta de confiança en les institucions.

Directe