158 banderes blaves a la Comunitat Valenciana

Són a 139 platges (dues més que l'any passat) i 19 ports esportius, enfront dels 16 de l'any passat

158 banderes blaves a la Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana revalida el seu lideratge i es converteix un any més en la comunitat autònoma espanyola amb més banderes blaves. La costa valenciana suma 158 distintius, el 21.67% del total estatal, que reconeixen la qualitat i serveis de 139 platges (dues més que l’any passat) i 19 ports esportius (enfront dels 16 de 2021). Castelló compta amb un total de 32 banderes (31 en platges i una en ports esportius).

En total, quatre són les platges que obté per primera vegada la bandera blava que lliura l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC): l’Escullera i Marenyet, a Cullera, la platja de l’Ahuir de Gandia i la de Baladrar, a Benissa, han estat incloses per la seva “qualitat excel·lent”, mentre que la de Vivers, a Guardamar del Segura, recupera el guardó que va perdre en 2016.

Pel que fa als ports, els tres nous estrenen el reconeixement de la ADEAC. Concretament, són el Club Nàutic de Canet d’en Berenguer, el de Benidorm i la Marina de les Salines de Torrevella.

↳ Banderes blaves a la província de Castelló
▸ Alcalá de Xivert ▸ El Carregador, El Moro, La Romana, Manyetes
▸ Almassora ▸ Benafeli
▸ Benicarló ▸ La Caracola, Morrongo
▸ Benicàssim Dels Terrers ▸ Heliópolis, L’Almadrava, Torre de Sant Vicent, Voramar
▸ Burriana ▸ El Grao-Malvarrosa, L’Arenal
▸ Castellón de la Plana ▸ Gurugú,Pinar
▸ Moncofa ▸ Grao, L’Estanyol, Masbó, Pedra Roja
▸ Nules ▸ Marines
▸ Oropesa del Mar ▸ La Conxa, Les Amplaries, Morro de Gos, Plagetes de Bellver
▸ Peñíscola ▸ Nord
▸ Torreblanca ▸ Nord
▸ Vinaròs ▸ Fora Forat, Forti
▸ Xilxes ▸ El Cerezo, Les Cases

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha destacat que la Comunitat Valenciana renova any rere any la primera posició i ha donat l’enhorabona als 35 municipis premiats per “aquest reconeixement al treball conjunt durant tot l’any. Aquesta distinció a les nostres platges i ports no fa més que reforçar les garanties de la costa valenciana en qualitat de l’aigua, prestació de serveis i atractiu per a veïns i visitants”.

En aquest sentit, la Conselleria s’encarrega del programa de vigilància de la qualitat de l’aigua que des que comença la temporada de bany verifica la qualitat de l’aigua en 260 punts de mostreig de llarg a llarg de la franja de costa. Unes dades que es publiquen setmanalment en la pàgina web i que dobleguen les exigències de la norma estatal.

Aquestes dades posen de manifest el suport de la Generalitat per a mantenir la qualitat ambiental de les nostres platges, així com de les seves aigües i dels seus serveis i instal·lacions. La Conselleria manté les ajudes destinades als ajuntaments per a obres de depuració, sanejament i filtres verds que afavoreixen la regeneració de l’aigua. Enguany, les ajudes han aconseguit els 2.113.725 euros.

Directe