Sant Jordi acull aquest cap de setmana la major fira de la caça de tota Espanya

Es recupera després de la pandèmia amb 120 expositors

L’Ajuntament de Sant Jordi ha presentat aquest matí la V Fira de la Caça, que se celebrarà aquest cap de setmana després de dos anys sense fer-lo per culpa de la pandèmia. L’equip de Govern de Sant Jordi ha volgut que aquesta edició torne en gran, amb fins a 120 expositors dedicats al món de la caça, la qual cosa converteix a aquesta fira en la major de les quals celebra enguany en tota Espanya.

En aquesta ambiciosa edició, que se celebrarà en les instal·lacions de la Urbanització Panoràmica Golf els dies 14 i 15 de maig, hi haurà exhibicions de caça, reconeixements de raça, concursos monogràfics i la pròpia fira amb estands de caça.

Agenda
d’activitats

↳ Dissabte 14 de maig
▸ 08.00 ▸ Exhibició de dues collas de Xarnego Valencià a sorteig. A continuació, exhibició de podenco eivissenc amb Juan Carlos Peris i Josep Company.
▸ 10.00 ▸ Exhibició de silvestrismo.
▸ 10.30 ▸ Inauguració oficial de la Fira.
▸ 11.00 ▸ Reconeixement de la raça podenca eivissenca.
▸ 12.30 ▸ Prova PA.
▸ 15.00 ▸ Concurs monogràfic de podenco eivissenc.
▸ 18.00 ▸ Exhibició de podenco andalús de càstig a càrrec d’Alberto Els Diables.
▸ 19.00 ▸ Exhibició de Xarnego Valencià amb Pablo i Mónica Castell de Lumen.
▸ 20.00 ▸ Tardeo amb DJs.
▸ Inscripcions en amicsxarnego@hotmail.com

↳ Diumenge 15 de maig
▸ 08.00 hores: Exhibició de podenco eivissenc amb les colles: Juan Jesús i Adrián; José Estellés i Jordi Marchuet; i Javier Escalona.
▸ A continuació, reconeixement de la raça xarnego valencià.

Iván Sánchez Cifre, alcalde de Sant Jordi, ha volgut agrair als treballadors de l’Ajuntament i a la Societat de Caçadors San Huberto De Sant Jordi l’esforç realitzat per a fer possible que el nostre poble albergue un any més un esdeveniment d’aquesta magnitud i la magnífica programació que han preparat. En la V Fira de la Caça de Sant Jordi tornarem a donar compte d’aquesta important activitat per al nostre municipi, reunint-nos i congregant a visitants vinguts de tota Espanya”.

L’alcalde de Sant Jordi, a més, ha destacat que “en un moment en el qual el Govern de Pedro Sánchez vol imposar-nos una Llei de Benestar Animal que penalitza l’activitat de la caça, a Sant Jordi diem alt i clar que donem suport a la caça. Defensem que els gossos de caça no han de considerar-se animals de companyia i consegüentment no poden estar subjectes a normatives com l’obligació d’esterilitzar-los, així la prohibició de cedir-los o comercialitzar amb ells. És impossible que complisquen el que la norma dicta en molts punts, i ací es veu el desconeixement que té el Govern d’una activitat tan important com és la caça i el món rural en la qual es desenvolupa”.

“Cal conéixer el treball i sacrifici que comporta mantindre el món de la caça, que és la segona modalitat esportiva de la província després del futbol, per la qual cosa el Govern hauria de respectar-lo”.

L’alcalde reivindica la caça
i el món rural en aquesta Fira

Iván Sánchez Cifre ha assenyalat que “aquesta Fira ha sigut sempre reivindicativa en defensa del món rural i de la caça, i enguany amb més sentit després de l’avantprojecte del Benestar Animal que està preparant el Govern i que perjudica seriosament la caça i al món rural. Aquesta Fira és un bon escenari per a reivindicar-lo tant des de Sant Jordi com des de la resta dels pobles de l’interior. La caça és fonamental per a aquest territori pel que suposa no sols per la caça en si, sinó perquè plena les cases rurals, hotels i l’hostaleria també ix molt beneficiada. Aquest model de món rural es pot veure reflectit en aquesta Fira, que pot desaparéixer amb aquesta nova llei que planteja el Govern. Per això defensem no sols als caçadors, sinó a tots els nostres veïns i comerços”.

L’alcalde de Sant Jordi ha assegurat que “aquesta una fira diferent, amb molta participació i amb els millors camps d’exhibició perquè gaudisca la gent que vinga aquest cap de setmana. Vindrà gent de tot el territori nacional pel que volem donar la millor imatge a tots els aficionats”.

El president de l’Associació de Caçadors San Huberto, Vicente Ens, que ha participat en la presentació, ha explicat que “reivindiquem la caça com una activitat beneficiosa i que agrada a tanta gent en el nostre territori. Vull agrair a l’Ajuntament de Sant Jordi tota la seua ajuda, especialment enguany, que ha sigut tan difícil”.

Cal tindre en compte que aquesta important Fira de la Caça és fruit d’un treball intens des de l’equip de Govern i els treballadors de l’Ajuntament de Sant Jordi, de la Societat de Caçadors Sant Huberto de Sant Jordi, de la Urbanització Panoràmica Golf i de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana. El telèfon de contacte per a informar-se i participar és 627935471.

Directe