Un grup del Museu de la Valltorta visita l’Abric del Mas de la Rambla de Portell

Es consideren part de l'art rupestre llevantí, un art mil·lenari considerat Patrimoni Mundial per la UNESCO

Un grup del Museu de la Valltorta visita l’Abric del Mas de la Rambla de Portell

El Museu de la Valltorta va organitzar el dissabte 7 de maig una visita guiada a l’Abric del Mas de la Rambla de Portell, en el marc del seu pla de posada en valor de l’art rupestre a la província de Castelló. El grup de visitants va tindre l’oportunitat d’apreciar en persona les escenes i figures presents en les parets de l’abric.

Aquestes pintures es consideren part de l’art rupestre llevantí, un art mil·lenari considerat Patrimoni Mundial per la UNESCO. L’Abric del Mas de la Rambla conté 29 motius prehistòrics datats de fa més de 7.000 anys, entre els quals es poden distingir animals i arquers en escenes de caça diverses.

L’experiència de visitar l’abric va millorar amb les vistes úniques que va haver-hi ocasió de presenciar, amb el magnífic cabal que la rambla Celumbres portava el dissabte a la vesprada. Una imatge difícil de veure que va coincidir amb la visita.

Directe