La Diputació potencia l’agenda cultural del Castell de Peníscola

Els plats forts de l'estiu seran els festivals de Teatre Clàssica i de Música Antiga i Barroca

La Diputació de Castelló ha programat una extensa agenda cultural que es desenvoluparà fins a final d’any al Castell de Peníscola, amb la qual es pretén desestacionalitzar les activitats i incrementar l’atractiu del recinte, sobretot, en els mesos que no tenen la consideració turística de temporada alta. No obstant això, com és habitual, a l’estiu es desenvoluparà una potent programació aprofitant la bonança climàtica que permet celebrar activitats a l’aire lliure molt consolidades tant al parc d’artilleria com en la zona alta de la fortalesa.

En aquest sentit, destaquen els festivals internacionals de Teatre Clàssic al juliol i de Música Antiga i Barroca al juliol i agost, dos certàmens de gran prestigi a nivell internacional després de 25 anys de representacions al pati d’armes i de 28 anys de concerts especialitzats en interpretació historicista en el propi pati i en el saló gòtic.

És una informació oferida la diputada de Cultura, Ruth Sanz, qui ha destacat la novetat que enguany s’han programat activitats en valencià i el fet que una vegada superades les restriccions imposades per la pandèmia es recuperen les activitats teatralitzades i els tallers, que «ens permet treballar amb xiquetes i xiquets i està atraient molt públic a la tardor i hivern».

La diputada creu les xifres de visites avalen l’esforç que s’està fent per potenciar i millorar l’agenda cultural perquè «ara s’estan registrant entorn de les 12.000 visites durant els mesos de desembre, gener o febrer, superant àmpliament les 4.000 d’anys anteriors».

El Papa Lluna
i Lorca

L’agenda comença amb força el mes de maig amb una bateria de conferències sobre el compendi de receptes bàsiques que van permetre recuperar la denominada ‘Tisana del Papa Lluna’ i sobre la reivindicació i defensa de la figura del pontífex.

Maig serà també el mes en què el Teatro de Guardia present la seua conferència-concerte ‘Cómo canta Granada de noviembre a noviembre’, de Federico García Lorca.

Pel que respecta a la programació en valencià, al setembre se celebrarà un concert d’Andreu Valor i a l’octubre Poesies de Carles Salvador a càrrec de Teatre l’Enfilat.

La Diputació de Castelló ha programat una extensa programació que es pot consultar en la web del Castell de Peníscola i que compta amb la novetat dels tallers històrics creats i produïts ad hoc, aptes per a tots els públics, «que les xiquetes i els xiquets podran gaudir durant les vacances de nadal».

Directe