Diputació escull a Ibán Ramón per a posar cara al Dia de la Província

La corporació celebra el 14 de maig la commemoració del bicentenari

El president de la Diputació, José Martí, i la diputada de Cultura, Ruth Sanz, han desvetllat aquest matí la imatge promocional del Dia Oficial de la Província. Una celebració, enguany, doblement especial per coincidir el lliurament de les distincions a personalitats destacades de les comarques de Castelló i el 200 aniversari de la Diputació de Castelló.

La imatge que assumirà el paper promocional del Dia de la Província ha estat creada pel dissenyador Ibán Ramón, qui ha presentat un cartell «actual i lluminós» en el que destaca l’adaptació a estils contemporanis de la tradicional silueta del l’arquer de la Valltorta, emblema de l’acte. Les traces són modernes i combinen figures geomètriques i elements del metallenguatge tecnològic. Els colors que destaquen a la imatge són el blanc, el taronja i el negre.

Durant la roda de presentació davant la premsa, l’autor ha explicat que la intenció «des d’un principi era unir la tradició amb la modernitat, fent una representació simplificada i actual de l’arquer, amb el qual he volgut plasmar una identitat moderna basada en els orígens d’aquesta terra». Ramón també ha agraït la confiança depositada en la seua persona per a elaborar la imatge gràfica.

Una selecció oberta
a professionals

La selecció de l’artífex de la imatge oficial del Dia de la Província s’ha fet a través d’una convocatòria oberta a professionals del disseny i de la il·lustració. De les 42 candidatures presentades, el jurat es va decantar per Ibán Ramón per la seua experiència de més de 30 anys en el món del disseny. «El seu palmarés és la seua millor carta de presentació, aconseguint premis de reconeguda fama a nivell nacional i internacional i vestint cites tan importants com la capitalitat mundial del disseny València 2022», ha indicat Martí.

Per la seua part, Ruth Sanz ha destacat que «per a nosaltres és un luxe treballar amb professionals de la talla d’Ibán. Estem realment satisfets amb el plantejament de la imatge, moderna, acolorida i inspiradora, com volem que siga aquesta Diputació». La imatge es desplegarà per tota la província a partir de demà.

La nit del dissabte 14 de maig se celebrarà al Teatre Principal de Castelló la gala institucional de lliurament de les distincions del Dia de la Província i la commemoració del 200 aniversari de la Diputació. Serà el punt d’inici d’un any ple d’activitats commemoratives que es presentaran en públic aquest mateix divendres. Quant a les condecoracions, l’Alta Distinció de 2022 s’entregarà al CD Castellón amb motiu del centenari de la seua fundació. Pel que fa la resta d’honors, s’ha acordat condecorar Pilar Dolz amb el mèrit a les arts, Sebastián Mora amb l’esportiu, Creu Roja amb el solidari i Dolores Corella amb el mèrit innovador.

Directe