Benicarló consolida el seu suport a l’emprenedoria

El 12 i 13 de maig es faran les terceres Jornades Actiben d'Activació Econòmica i Emprenedoria

El regidor de Promoció Econòmica, Román Sánchez, acompanyat del director del CEEI (Centre Europeu d’Empreses Innovadores) de Castelló, Justo Vellón, i del coordinador de la programació, Agustín Castejón, ha presentat avui els detalls de les terceres Jornades d’Activació Econòmica i Emprenedoria que es duran a terme els dies 12 i 13 maig en el marc del programa Actiben, una iniciativa municipal d’estímul de l’activitat empresarial que es va posar en marxa ja fa cinc anys i que ha tingut una important acollida entre empresaris i emprenedors locals.

Román Sánchez s’ha mostrat convençut de la necessitat de «recuperar aquestes Jornades com un punt de trobada per als sectors econòmics de les nostres comarques» i ha recordat que «a més de propiciar la participació dels agents econòmics i socials i dinamitzar l’activitat comercial de les empreses, les III Jornades Actiben també tindran un espai específic per a què els nostres emprenedors i emprenedores puguen presentar els seus productes i serveis».

Per la seua banda, el director del CEEI ha subratllat la vessant «innovadora» de les Jornades i ha destacat que «a més de mostrar el nostre suport a l’emprenedoria i les pimes, l’objectiu és descobrir les necessitats i les oportunitats del territori amb l’ajuda dels agents locals».

Una programació
“dinàmica”

Tal i com ha explicat el seu coordinador, les jornades, que s’inclouen en la marca Focus Pime i compten amb el suport de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), se centraran en l’activació econòmica en clau comarcal i posaran èmfasi en competitivitat del sector industrial, aprofitant la recent constitució de l’Entitat de Gestió i Modernització del Polígon Abastos-Collet.

En aquest sentit, s’abordaran aspectes com els models productius, el finançament o la clusterització, i s’exposaran models d’èxit d’associacions empresarials i de les oportunitats que se’n deriven de la col·laboració entre empreses.

Paral·lelament, es tractaran també les ajudes i suports que tenen disponibles les persones emprenedores i s’obrirà una finestra a la potenciació de la marca personal com una via per al creixement personal i la millora dels resultats empresarials.

Durant els dos dies hi haurà ponències, taules redones, activitats personalitzades, reunions, zona d’entrevistes i networking.

A la inauguració de les jornades, el proper 12 de maig, estaran presents l’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, la directora general de l’IVACE, Julia Company, el diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, el director del CEEI Castelló, Justo Vellón, i el director comercial de la Cambra de Comerç de Castelló, Joaquín Andrés.

Directe