Sant Pere de Castellfort rep “als catinencs” després de dos anys sense romeria

Cada primer diumenge de maig, veïns i veïnes de Catí emprenen el seu viatge en peregrinació

Sant Pere de Castellfort rep “als catinencs” després de dos anys sense romeria

L’ermita de Sant Pere de Castellfort va tornar a ser testimoni d’una de les grans tradicions del territori. La romeria centenària de Els Catinencs, que va complir la seua edició 700, va ascendir un any més des de Catí fins a Sant Pere en la seua petició d’aigua, salut i pau, tal com marca la història de la rogativa.

Cada primer diumenge de maig, veïns i veïnes de Catí emprenen el seu viatge en peregrinació, passant per l’Avellà i La Llàcua per a allotjar-se a Sant Pere.

Allí, com a costum arrelada, es degusta un guisat de fesols amb arròs. El diumenge es realitza el camí de tornada per una ruta diferent, visitant la Mare de Déu de la Font de Castellfort en el descens cap a Catí.

Directe