S’obre el termini pel programa d’acollida de l’Associació Smara

Els xiquets dels camps de refugiats d'Algèria volen passar un estiu d'ensomni fora de l’arena

L’Associació Smara Castelló busca famílies interessades a Vinaròs i comarca en l’acollida de xiquetes i xiquets nascuts al 2014 (entre 8 i 9 anys) a través del programa Vacances en Pau, que després de dos anys de parèntesis degut a la pandèmia de la Covid-19, es torna a reprendre amb molta il·lusió. Els xiquets i xiquetes dels camps de refugiats al desert d’Algèria desitgen passar un estiu d’ensomni fora de l’arena i de la seua climatologia extrema.

Aquest programa funciona des de fa 30 anys a la província de Castelló, on cal destacar que Vinaròs sempre ha sigut un dels pobles acollidors. Aquest programa no suposa despeses més enllà d’obrir-los les portes de casa i considerar-los com un membre més de la família durant els mesos de juliol i agost.

Durant l’acollida poden fer-se revisions pediàtriques (venen amb cartilla sanitària), tindre una alimentació completa i equilibrada, assistir a l’escola d’estiu i descobrir i gaudir d’un món nou per a elles i ells. Cal assenyalar que aquests xiquets i xiquetes són la segona generació nascuda en els camps de refugiats i mai han vist res més enllà del mar d’arena on viuen.

Directe