‘La Panadera’, de Sandra Ferrús, arriba a Castelló i Peníscola

Cultura de la Generalitat ofereix la producció de l’IVC ‘El Público’

Cultura de la Generalitat, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest cap de setmana una intensa programació a Castelló i Peníscola. El dissabte 30 d’abril, a les 19.00 hores, al Teatre Principal de Castelló arriba la nova producció de dansa de l’IVC, ‘El Público’. D’altra banda, la peça teatral ‘La Panadera’, de l’actriu i directora valenciana Sandra Ferrús, es representarà dissabte al Palau de Congressos de Peníscola i, diumenge, al Principal de Castelló.

El delegat territorial de l’IVC a Castelló, Alfonso Ribes, ha destacat l’àmplia oferta cultural d’aquest cap de setmana en els espais de Cultura a les comarques de Castelló, amb dansa, música i teatre: “Poder gaudir de la nova producció de l’IVC, ‘El Público’, inspirada en García Lorca; la música de l’espectacle ‘El Tocadiscos de Joan Fuster’ o la peça teatral ‘La Panadera’ a Peníscola i Castelló ens ofereix un gran ventall de possibilitats per tal d’apropar la cultura a tota la societat”. Ribes ha afegit que “també podem visitar les exposicions de Pilar Dolz i Manuel Marsol, que acaben aquest 1 de maig, al Museu de Belles Arts, o la mostra ‘L’arbre de la ràbia’ a l’EACC”.

El Teatre Principal de Castelló rep el dissabte 30 d’abril, a les 19.00 hores, ‘El Público’, la nova producció de dansa de l’Institut Valencià de Cultura. L’espectacle està dirigit i coreografiat per l’alacantí Gustavo Ramírez Sansano i està inspirat en l’obra ‘El Público’ de Federico García Lorca.

Gustavo Ramírez és un dels coreògrafs valencians més internacionals, distingit com a Etoile de Ballet 2000, guardonat amb el Prix Dom Pérignon i nomenat Chicagoans of the Year, entre altres guardons, i ha creat més de 45 espectacles estrenats a escenaris de tot el món. Amb aquesta adaptació del clàssic de Lorca, Gustavo Ramírez assoleix un punt d’inflexió en la seua carrera que el porta a reflexionar sobre l’honestedat en el treball i en l’amor. En aquesta obra, considerada una de les més importants del segle XX, el poeta granadí es va desprendre de les màscares i va parlar de si mateix com a minoria per la seua condició homosexual.

El coreògraf alacantí exposa aquestes inquietuds en el seu ball, que és un cant a la llibertat des de la coerció que exerceixen els espectadors, tant des del teatre com des del carrer.

Les entrades per a aquest espectacle tenen un preu d’entre 3 i 20 euros i es poden adquirir en el web taquilla.ivc.gva.es. Cal recordar que, quan es visita el Museu de Belles Arts de Castelló o l’EACC, s’obté un tiquet que permet comprar, a les taquilles del Teatre Principal de Castelló o l’Auditori, entrades amb un descompte de fins al 50 %.

‘La Panadera’,
a Peníscola i Castelló

Aquest cap de setmana, la peça teatral ‘La Panadera’ visita Peníscola i Castelló. La primera de les representacions tindrà lloc el dissabte 30 d’abril, a les 19.00 hores, al Palau de Congressos de Peníscola, i el diumenge 1 de maig, a la mateixa hora, al Teatre Principal de Castelló.

L’obra de la directora i actriu valenciana Sandra Ferrús conta la història de Concha, una dona de quaranta anys, encarregada d’un forn de pa, casada i amb dos fills. Una dona amb una vida tranquil·la i feliç que un dia es desperta amb la notícia que per les xarxes socials corre un vídeo íntim seu mantenint relacions sexuals amb la parella que va tindre 15 anys abans. El vídeo ix ara a la llum i s’estén de manera incontrolada perquè aquest home s’ha fet famós a Itàlia gràcies a un ‘reality’ televisiu.

Més informació i venda d’entrades en el web ivc.gva.es

Directe