Una fira reuneix a Benicarló tota l’oferta de Formació Professional del territori

Han participat 15 centres formatius del Baix Maestrat i del Montsià

Una fira reuneix a Benicarló tota l’oferta de Formació Professional del territori

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada dels directors de Caixa Benicarló, José Manuel Galán, i Caixa Vinaròs, Antonio Sebastià, que han patrocinat l’esdeveniment, ha visitat aquest dijous la 17a edició de la Fira Intercomarcal d’Oferta Formativa. Una fira que se celebra alternativament a Benicarló i a Vinaròs i que reuneix tota l’oferta de cicles formatius que es pot trobar en els diferents centres educatius del territori.

Xaro Miralles ha destacat que «es tracta d’una fira que representa un ventall molt ampli de tota l’oferta formativa per als potencials alumnes dels cicles de la comarca» i ha assegurat que «en aquests moments, la formació professional és una de les eines fonamentals per a reactivar l’ocupació en les nostres comarques».

L’alcaldessa ha subratllat la importància de «treballar colze a colze amb el món empresarial per tal de conéixer les seues demandes i així poder adaptar els estudis a les seues necessitats» i ha posat com a exemple l’alumnat cada vegada més nombrós que, ja abans d’acabar el cicle, estudia i treballa simultàniament per l’elevada demanda en determinats sectors».

Com cada any, els centres educatius de secundària del Baix Maestrat i el Montsià han mostrat tota l’oferta formativa de la qual disposen. Enguany, han participat en la trobada els quatre centres de Benicarló (IES Joan Coromines, IES Ramón Cid, Col·legi La Salle i Centre Integrat Públic de Formació Professional), els tres centres de Vinaròs (IES José Vilaplana, IES Leopoldo Querol i el Centre d’Educació Especial Baix Maestrat) i els centres de Sant Mateu, Alcalà de Xivert, Amposta, La Sénia, Ulldecona, Alcanar i Sant Carles de la Ràpita (els cinc últims de la comarca del Montsià).

L’oferta que acumulen tots aquests centres va des dels estudis agraris, administració i gestió, màrqueting i comerç, electricitat i electrònica, energia i aigua, hoteleria i turisme, informàtica i comunicacions, instal·lacions i manteniment, transport i manteniment de vehicles, sanitat, serveis socioculturals, seguretat i medi ambient, maritimopesquera, imatge personal, arts i artesanies, ensenyaments esportius o química, entre d’altres, a banda del Batxillerat Artístic.

Ràdio Benicarló, en directe

Durant tot el matí, l’emissora municipal Ràdio Benicarló ha emés una edició especial del magazín ‘Veus de casa’ que ha comptat amb la presència de professorat i alumnat per presentar totes les opcions formatives en diferents formats de divulgació i d’entreteniment.

Directe