Benicarló inverteix 158.000 € en la xarxa de distribució d’aigua del polígon El Collet

Els treballs tenen com a objectiu millorar-ne el rendiment, que presentava xifres inferiors al 40%

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la regidora de Medi Ambient, Filo Agut, acompanyades del responsable de Sorea a Benicarló, Francisco Bartual, han visitat avui els treballs de millora de la xarxa de distribució d’aigua que s’estan duent a terme al polígon industrial El Collet.

Les actuacions, que formen part del Pla director d’abastament d’aigua potable, tenen com a objectiu millorar el rendiment de la xarxa de distribució d’aigua del polígon que, a conseqüència de les fuites en la xarxa de polietilè, oferia uns rendiments molt baixos, inferiors al 40%, amb unes fuites estimades de 5.500 metres cúbics al mes.

Miralles s’ha mostrat molt satisfeta per l’obra i ha agraït a Sorea la predisposició i la feina que està duent a terme «amb una inversió molt important que ajudarà a millorar els rendiments realment baixos de la xarxa d’abastament». Miralles ha assenyalat que «aquest tipus d’obres que van per baix de la superfície pareixen menys importants, però és més bé al contrari», ha destacat.

Per la seua banda, el responsable de Sorea ha subratllat la importància d’evitar les fuites d’aigua i ha remarcat que «amb aquests treballs esperem assolir rendiments del 90%».

Finalment, la regidora de Medi Ambient ha ressaltat la importància de l’actuació «perquè teníem alguns punts amb fuites que arribaven fins al 80%», ha dit. «Amb aquesta actuació no només millorarà la xarxa sinó que, a més, donarem un millor servei als usuaris i avançarem en el compliment de l’agenda 2030 en temes de sostenibilitat i consum responsable».

Comptadors intel·ligents

Les actuacions, que finalitzaran en un mes aproximadament, suposaran la substitució integral de la xarxa actual per una de fosa dúctil, que millora notablement la durabilitat de la instal·lació. La xarxa té una longitud total de conduccions de 1.100 metres.

A més, també s’ha modernitzat la xarxa amb la incorporació de les noves tecnologies, per tal de convertir en intel·ligent la gestió de l’abastament de la zona del polígon. Així, amb la implantació dels comptadors intel·ligents de telelectura es podran obtindre dades a temps real i controlar el comportament de la xarxa i executar accions per a millorar la qualitat del servei i poder gestionar de manera ràpida incidències i alertes.

Una inversió total
de quasi 600.000 euros

Aquesta és la segona fase d’una actuació que, en la primera fase, que es va desenvolupar al 2020, va renovar 3.194 metres de conduccions amb una inversió de 437.502,04 euros.

Ara, en aquesta segona fase, la inversió ha estat de 158.319,75 euros.

Les obres les executa Sorea, l’empresa concessionària de l’aigua, a través de l’apartat d’inversions del contracte que té amb l’Ajuntament de Benicarló.

Directe