La Generalitat reactiva la recollida de material d’ajuda humanitària per a Ucrania

Les donacions a Castelló es canalitzaran a través del centre Cocherón Provincial

La Generalitat ha realitzat una nova crida a empreses i ajuntaments per a la recollida de material d’ajuda humanitària destinat a pal·liar la situació provocada per la guerra a Ucraïna.

Així ho ha anunciat la directora general de Coordinació del Diàleg Social, Zulima Pérez, qui ha explicat que “són necessaris productes d’alimentació no peribles, material d’higiene i material sanitari, amb excepció de medicines”. A més, ha concretat, que “en comptar amb excedent de roba, en aquesta ocasió no és necessària la seva recollida”.

Les donacions es canalitzaran, com fins ara, a través dels centres logístics situats a les Ciutat de la Llum d’Alacant, en Fira València i en el Cocherón Provincial de Castelló.

Els particulars hauran de dirigir-se als ajuntaments i les empreses directament als centres logísitcos. A més, és important que els productes estiguin agrupats en palets i organitzats per categoria i, si és possible, hauran de comptar amb un inventari del que porta cada palet.

Zulima Pérez ha agraït la resposta ciutadana i de les empreses de la Comunitat Valenciana a les crides d’ajuda realitzats per la Generalitat. “S’han bolcat per a fer possible que tot aquest material humanitari arribi als que més el necessiten”.

Fins al moment la Generalitat ha recollit més de 1.000 tones de material i una gran part s’ha enviat ja a Ucraïna a través de diferents vies. Així mateix, part d’aquest material també ha estat lliurat a les persones que han arribat des d’Ucraïna a la Comunitat Valenciana amb escàs o cap equipatge.

Directe