UJI i Diputació renoven el programa Impuls Rural

Fins a 50 estudiants podran fer pràctiques a pobles amb menys de 3.000 habitants

La Universitat Jaume I i la Diputació de Castelló han acordat renovar «Impuls Rural», el programa de pràctiques formatives en entitats locals de la província adreçat a l’estudiantat de la universitat pública de Castelló. La renovació es formalitzarà pròximament amb la subscripció del conveni de col·laboració pel qual la corporació provincial assumirà amb 40.000 euros el cost de la iniciativa. Per part de l’UJI, l’Oficina d’Inserció Professional i Estades en Pràctiques, vinculada al Vicerectorat d’Estudiantat i Compromís Social, s’encarregarà de dirigir el programa, responsabilitzant-se de la selecció de l’estudiantat i del seguiment dels programes formatius.

La reedició de la convocatòria per segon any consecutiu confirma la «bona acollida» d’Impuls Rural per part de la comunitat universitària i dels organismes promotors. Tant des de l’UJI com des de la Diputació de Castelló s’han complert les expectatives inicials, en cobrir totes les places oferides i en constatar la satisfacció generalitzada de les entitats receptores.

Enguany, les places oferides seran un màxim de cinquanta. Deu de les places corresponen a la modalitat A, que ofereix pràctiques en ajuntaments i mancomunitats, mentre que la resta, les de la modalitat B, es gaudiran en centres educatius rurals. Com ja va passar en l’edició anterior, podran optar a les ajudes les persones matriculades en l’UJI amb l’únic requisit de no residir en el municipi on es realitzaran les pràctiques de forma presencial. Aquestes s’efectuaran entre l’1 de setembre i el 15 de desembre de 2022.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha agraït a la Universitat Jaume I que s’haja convertit en «una aliada imprescindible en el nostre objectiu de dinamitzar econòmicament i socialment les zones interiors de Castelló». En aquest sentit, Martí veu amb bons ulls l’ànima del programa «perquè apropa la realitat dels pobles a l’estudiantat jove i els obri les portes a impulsar les seues carreres professionals i projectes de vida des de l’interior». També ha remarcat la importància de dignificar les pràctiques amb un salari just i una formació de qualitat.

Per part seua, rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha destacat que aquesta renovació «ens permet continuar acostant el coneixement generat a la Universitat i el talent al nostre territori al mateix temps que facilitem a l’estudiantat l’oportunitat de realitzar unes pràctiques enriquidores i una experiència prelaboral que, sens dubte, milloren les seues possibilitats d’ocupabilitat».

Impuls Rural és un programa concebut per a la realització de pràctiques curriculars i extracurriculars d’estudis oficials de grau o màster de l’UJI, en entitats locals situades en l’àmbit rural en municipis de menys de 3.000 habitants. En la primera edició se’n van beneficiar un total de 16 estudiants, dels quals sis van realitzar les pràctiques als ajuntaments d’Atzeneta, Almedíxer, Benlloc, Caudiel, la Jana i la Todolella, i 10 estudiants de magisteri que van desenvolupar el seu període formatiu en pràctiques en diferents col·legis agrupats de la província.

Directe