Per què sempre hi ha lluna plena a Setmana Santa?

Fer-ho coincidir és el motiu pel que la Pasqua oscil·la entre març i abril

La lluna plena, aquest Divendres Sant

Cada any la lluna plena llueix al cel dels nostres pobles durant la Setmana Santa. I no és casualitat. Conta la història que la nit en la que el poble jueu va fugir d’Egipte, hi havia lluna plena i això els va permetre prescindir que la llum artificial i així no van ser descoberts pels soldats del faraó.

Els jueus celebraven eixe esdeveniment cada any durant la Pasqua Jueva, que sempre concorda amb la lluna plena. Podem estar segurs, per tant, que el primer Dijous Sant de la història hi havia una gran lluna plena, ja que Jesús celebrava amb els seus deixebles aquesta festivitat durant el Sant Sopar.

És per això que l’Església fixa la Setmana Santa en la primera lluna plena de la primavera, que es presenta entre mitjans de març i finals abril.

Conseqüentment provoca que la Setmana Santa oscil·le cada any en el calendari, ja que és busca la seua màxima coincidència amb l’esplendor de la lluna plena.

Directe