Tradició i cultura en la Setmana Santa de Morella

Avui i demà a les 21.00 hores tindran lloc les tradicionals processons

La processó de Dijous Sant, en una imatge d'arxiu

Una vegada arribades les vacances de Setmana Santa i Pasqua, Morella compta amb actes tradicionals, culturals i festius que omplin l’agenda de la ciutat. Així, avui tindrà lloc la celebració del Sant Sopar a les 17.30 hores a la Basílica Arxiprestal i la processó de la Passió del Senyor a partir de les 21.00 hores. El divendres, la Basílica Arxiprestal alberga la commemoració de la mort del Senyor a les 18.30 hores i a les 21.00 hores la processó del soterrament com a principals actes de Setmana Santa a Morella.

D’altra banda, el dissabte hi ha programades diferents activitats esportives, culturals i festives durant tot el dia. Així, la jornada començarà a les 9.00 hores amb la marxa senderista per a tots els públics des del depòsit de la Carcellera. A les 12.00 hores hi haurà una concentració de tambors i bombos a la plaça Colom. La vesprada s’iniciarà amb els Diàlegs dels Ports a la Sala del Justícia a les 18.30 hores amb la presentació del llibre Els Ports: franquisme i repressió, ciutadania i memòria. A les 19.00 hores, comença el VI festival de titelles Portsxinel·la a la plaça Colom amb la representació de l’obra Arlequinadas. A les 20.00 hores, una nova edició de Morella Sonora oferirà el concert del duet italià de piano i clarinet, Mariano Meloni i Antonia Puglia, al Teatre Municipal. Finalment, l’Espai Firal albergarà una gran festa amb Disconight XXL a partir de les 00.30 hores.

La regidora de Cultura i Festes, Rocío Querol, ha destacat que “aquestos dies festius, la ciutat alberga una gran quantitat de gent, per la qual cosa s’incrementen les activitats de diferents àmbits i per a tots els públics”. L’edil ha explicat que “les processons de Setmana Santa també compten amb molta participació i es recuperen després que els últims anys n s’han celebrat”. Finalment, Rocío ha volgut “animar a totes i tots a disfrutar d’estos dies amb les diferents activitats que ofereix l’agenda de la ciutat”.

Directe