Benicarló i l’AVL es comprometen a continuar treballant en la promoció del valencià

L’Ajuntament i l’Acadèmia manifesten la voluntat d’iniciar els tràmits per a renovar el conveni a finals de 2022

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i la regidora de Serveis Lingüístics, Filo Agut, s’han reunit amb l’acadèmica de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) Rosa Agost amb l’objectiu de fer un seguiment del conveni entre l’Ajuntament i la institució lingüística, que està vigent des del 2017.

Tant l’alcaldessa com l’acadèmica s’han compromés a continuar treballant conjuntament en la promoció del valencià, com s’ha fet fins ara, i han manifestat la voluntat de les dos institucions d’iniciar els tràmits per a renovar el conveni a finals d’aquest 2022, quan caducarà el document actual.

El conveni permet al Departament de Serveis Lingüístics disposar de recursos per a promoure l’ús del valencià en l’àmbit local i possibilita organitzar algunes activitats com «Quina temor!», unes jornades de transmissió oral d’històries que es programen amb motiu de Tots Sants des de fa 4 anys amb l’objectiu de recuperar la tradició valenciana de contar contes i de fer reviure els monstres de l’imaginari popular valencià.

«Ara mateix —ha constatat l’alcaldessa—, les relacions entre l’Ajuntament i l’Acadèmia són excel·lents i i els seus representants ens acompanyen en alguns dels esdeveniments culturals més importants que organitzem a Benicarló, com ara els Premis Literaris Ciutat de Benicarló o l’obertura, el proper 22 d’abril, de les noves instal·lacions de la Biblioteca Manel Garcia Grau».

Directe